Gå videre til hovedindholdet

24 timer i Malmø


Stora Torg
Man behøver ikke at tage så lang tid eller så langt væk for at føle, at man har fået et lille tiltrængt break fra hverdagen.

Fredag-lørdag i sidste uge var jeg således på mini-getaway med min gode veninde Katrine, som jeg ser alt for sjældent, og turen gik til Malmø. Jeg tog toget fra Århus kl. 8, Katrine stod på med kaffe og forsyninger i Odense, og kl. 12 ankom vi i Malmø. 

Jeg er jo pjattet med Sverige på en næsten usund måde (se f.eks. her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/10/kardemummabullar-og-lidt-om-en.html eller her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/cheesecake-med-rejer-rogn-og-rugbrds.html), og Malmø er ingen undtagelse. Det er sådan en fin by med charmerende gamle huse, masser af kanaler, fine madsteder og god stemning.

Formålet med turen var først og fremmest at få snakket igennem (det gjorde vi også; endda så meget at jeg fredag aften var decideret hæs), men vi fik også gået rundt i Malmø og bl.a. set det fine Form/Design Center på Lilla Torg. Det kan anbefales, hvis man på nogen måde er interesseret i, ja, form og design, og der er gratis entre.

Byen byder også på skønne spisesteder. Vi fik frokost på Holy Greens, som serverer dejligt friske og mættende salater. Eftermiddagskaffe og kage fik vi på det fine Konditori Katarina, og om aftenen havde vi reserveret bord på Eatery Social Taqueria, som virkelig kan anbefales. Indretningen er mexico'et helt igennem på den fineste måde, og selvom der var helt fyldt op med gæster i den ellers store restaurant, var der god akustik, så man kunne snakke (vigtigt!) og ikke mindst var maden helt fantastisk. Vi delte en gang fajitas med friskbagte tortillas og den mørreste kylling jeg længe har fået.

Malmø kan virkelig anbefales, og på 24 timer i Malmø kan man sagtens nå en masse og føle, at man har været "afsted". 
Frokost på Holy Greens

Holy Greens


Form / Design Center MalmøKonditori Katarina


Fajitas på Eatery Social Taqueria

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte