24 timer i Malmø


Stora Torg
Man behøver ikke at tage så lang tid eller så langt væk for at føle, at man har fået et lille tiltrængt break fra hverdagen.

Fredag-lørdag i sidste uge var jeg således på mini-getaway med min gode veninde Katrine, som jeg ser alt for sjældent, og turen gik til Malmø. Jeg tog toget fra Århus kl. 8, Katrine stod på med kaffe og forsyninger i Odense, og kl. 12 ankom vi i Malmø. 

Jeg er jo pjattet med Sverige på en næsten usund måde (se f.eks. her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/10/kardemummabullar-og-lidt-om-en.html eller her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/cheesecake-med-rejer-rogn-og-rugbrds.html), og Malmø er ingen undtagelse. Det er sådan en fin by med charmerende gamle huse, masser af kanaler, fine madsteder og god stemning.

Formålet med turen var først og fremmest at få snakket igennem (det gjorde vi også; endda så meget at jeg fredag aften var decideret hæs), men vi fik også gået rundt i Malmø og bl.a. set det fine Form/Design Center på Lilla Torg. Det kan anbefales, hvis man på nogen måde er interesseret i, ja, form og design, og der er gratis entre.

Byen byder også på skønne spisesteder. Vi fik frokost på Holy Greens, som serverer dejligt friske og mættende salater. Eftermiddagskaffe og kage fik vi på det fine Konditori Katarina, og om aftenen havde vi reserveret bord på Eatery Social Taqueria, som virkelig kan anbefales. Indretningen er mexico'et helt igennem på den fineste måde, og selvom der var helt fyldt op med gæster i den ellers store restaurant, var der god akustik, så man kunne snakke (vigtigt!) og ikke mindst var maden helt fantastisk. Vi delte en gang fajitas med friskbagte tortillas og den mørreste kylling jeg længe har fået.

Malmø kan virkelig anbefales, og på 24 timer i Malmø kan man sagtens nå en masse og føle, at man har været "afsted". 
Frokost på Holy Greens

Holy Greens


Form / Design Center MalmøKonditori Katarina


Fajitas på Eatery Social Taqueria

Kommentarer

Populære indlæg