Stor mazarintærte med påskepyntI morgen skal vi til (endnu en) påskefrokost, og det glæder jeg mig rigtig meget til.

Det bliver lidt sammenskudsgilde-agtigt, hvor alle medbringer noget mad til frokosten - og det er sørme, som om min svigerfamilie kender mig, for jeg er blevet bedt om at bage en kage og tage med - og der er jo ikke noget, jeg hellere vil (faktisk har jeg bagt to. Den anden kommer på bloggen snarest - såfremt den bliver vellykket, that is). Så dette er mit bud på en påskepyntet mazarintærte, der forhåbentlig kan række til 15 kageglade mennesker - og selvfølgelig kan bages på alle tidspunkter af året; ikke kun til påske. 
Mazarintærte med påskepynt (ca. 15 pers)
Mørdej
300 g mel
100 g flormelis
Et lille nip fint salt
150 g smør
1 æg
Evt lidt koldt vand

Mazarin
300 g ren, rå marcipan
120 g sukker
75 g. smør
2 æg

Derudover:
200 g mørk chokolade
Små chokolade påskeæg
Skovsyre (blomster og blade)

Start med mørdejen.

Bland mel, flormelis og fint salt i en skål og kom smørret i i mindre stykker. Smuldr smørret i til konsistensen er som groft rasp. Saml dejen med et sammenpisket æg. Hvis dejen er for tør til at samle, kan der tilsættes en anelse iskoldt vand, til dejen præcis kan samles. Sæt dejen på køl i ½ time.

Imens laves mazarinmassen.
Marcipan æltes med sukker, smør og æg til en blød (velsmagende) masse. Skær evt. marcipan og smør i mindre stykker - det gør det nemmere at få det hele blandet godt sammen.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Tag mørdejen ud og rul den ud. Jeg har brugt en firkantet tærteform ( 21 x 28 cm), men en helt almindelig rund tærteform kan også sagtens bruges - dog skal man nok lave en lidt mindre portion mørdej. Kom forsigtigt den udrullede dej over i formen og tryk den godt op af siderne. Kom mazarinmassen i og bred den ud i formen, så massen ligger nogenlunde plant.

Bages midt i ovnen i ca. 30 min. Hvis den begynder at blive meget mørk, kan den dækkes med lidt sølvpapir, mens den bager færdig.

Lad tærten afkøles helt i formen, inden den pyntes.

Før chokoladen smeltes, bruges en lang, skarp kniv til at rive lidt chokoladeflager af til ekstra pynt. Man kan også bare hakke lidt af chokoladen.

Smelt forsigtigt resten af chokoladen over et vandbad og fordel den smeltede chokolade over mazarinmassen. Når chokoladen er næsten størknet, pyntes med chokoladeflager og påskeæg (så sidder de nemlig fast i chokoladen og skrider ikke rundt). Umiddelbart før servering pyntes med spiselige blomster, her skovsyre.

Kommentarer

Populære indlæg