Naan


Jeg kan selvfølgelig ikke sige det med absolut sikkerhed, da jeg desværre ikke har smagt alle slags brød - men for mig er det perfekte madbrød indisk naan. Naan er bløde, luftige og smagfulde - og så er de nemme at bage. Jeg har bagt mange forskellige versioner gennem årene, men dette er min absolutte yndlingsopskrift. Naan smager allerbedst, når de lige er hevet ud af ovnen, og hvis de bliver bagt med ghee, som man kan finde i mange etniske/special-butikker, men almindelig smør kan også gå an i en snæver vending. Det går også fint an at bage en stor portion og så fryse nogle af brødene. De skal bare lunes igen i ovnen i 5-7 minutter ved 100 grader.

Naan (10-12 stk)
½ pakke gær (25 gr)
2 dl vand
2 tsk sukker
1½ dl neutral yoghurt
1 æg
50 g ghee eller smør + ekstra til pensling
1 tsk fin salt
Ca 500 g hvedemel + ekstra til udrulning
Evt 1 spsk nigella-frø/Jomfru i det grønne

Opløs gæren i vandet. Smelt ghee'en/smørret. Kom smeltet ghee/smør, sukker, æg, yoghurt, mel og salt i skålen med gær og vand, og ælt dejen godt igennem (8-10 min). Det er nemmest med en røremaskine for dejen er ret klistret. 

Dæk skålen med dej med et fugtigt klæde og lad dejen hæve sig stor og lækker et lunt sted i 2 timer.

Tænd ovnen på 225 grader varmluft, og lad bagepladerne blive i ovnen, så de også bliver varme.

Hæld dejen ud på på et meldækket bord og del den i 10 (eller 12 for lidt mindre naan). Form dem til flade aflange/tåreformede brød og læg fordel dem på to stykker bagepapir. Pensl brødene med lidt mere smeltet ghee/smør og drys evt med nigella-frø. Tag den varme bageplade ud af ovnen og list bagepapiret med brød over herpå. Bag brødene i ovnen ca. 10 min. Hvis brødene er blevet hårde, kan man lægge et rent og tørt viskestykke over dem, lige når de er kommet ud af ovnen - dampen gør dem bløde og lækre igen.

Kommentarer

Populære indlæg