Aglio e olio med citron og sprød oste-raspSå er der endnu en nem og klassisk pasta-ret på menuen. Retten hedder aglio e olio, hvilket betyder hvidløg og olie. Den er ikke specielt børne-venlig - ihvertfald ikke hvis man har smagsforskrækkede børn som mine -  for der er både ansjoser, kapers, hvidløg og hvidvin i. Men mama mia, hvor er den god! Her er retten desuden peppet op med sprøde brødkrummer med ost, og det klæder retten virkelig godt med lidt knas. Der skal som nævnt også hvidvin i, og så kan man jo lige så godt nyde et glas af den, mens man spiser spaghettien - så totalt win-win.
Aglio e olio med citron og sprød osterasp (4 pers)
Oste-rasp
2-3 skiver tørt, hvidt brød
3-4 spsk olivenolie
1 dl revet Pecorino Romano (eller lign)
Salt & peber

Aglio e olio
500 g spaghetti
2 spsk olivenolie
2-3 ansjoser (kan udelades), skåret i mindre dele
4 fed hvidløg, finthakkede
3 spsk kapers
Skal & saft fra ½ øko citron
1 dl hvidvin
Lidt friskhakket persille

Start med osteraspen.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Smuldr brødet og spred det ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bland osten i. Hæld olien over og smuldr den godt ud i brødet med fingrene. Krydr med salt og peber og kom pladen i ovnen i ca. 10 min. Vend rundt i raspen undervejs og hold øje med at den ikke brænder på. Den skal være sprød men ikke for mørk.

Aglio e olio
Sæt vand med salt over til spaghettien. Kog spaghettien til den er ca. 1½ minut fra at være al dente.
Varm imens olien op i en pande, kon ansjoser i og rør rundt til de er opløst i den varme olie. Tilsæt de finthakkede hvidløg, og lad dem stege med et par minutter over medium varme. Kom også kapers, citronskal, saft og vin i og lad simre til spaghettien er næsten færdig. Tag spaghettien op med en hulske/pastaske, og kom den over i saucen med det vand, der hænger ved spaghettien. Lad simre til spaghettien er al dente.

Server straks med oste-raspen og lidt friskhakket persille.

Kommentarer

Populære indlæg