Inspiration til påske-menuen

https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/09/rdbedetrte-med-rrt-gedeost-valndder-og.html

Jeg har altid store ambitioner om alle de retter og kager og gode sager, jeg gerne vil lave og lægge ud her på bloggen. Jeg havde således også flere gode ideer til påske-blog-indlæg, men så kom hverdagen i vejen sammen med en lille træls omgang ondt-i-halsen-og-snot-i-næsen. Derfor har den ikke stået på spændende nye retter herhjemme, men snarere kedelige gamle travere og halv-fabrikata. Bestemt ikke noget, der er værd at dele på en madblog. I stedet har jeg fundet nogle opskrifter i mine blog-gemmer, som jeg selv gerne ville have lavet igen, hvis jeg havde haft tid og overskud til det. Der er link til retten lige under hvert billede.

Første bud på en god påske-ret er rødbedetærten med rørt gedeost og valnødder på billedet ovenfor. Den er ret hurtigt lavet og både pæn at se på og fuld af smag fra rødbeden, cremethed fra gedeosten og knas fra valnødderne. So good!


Jeg kunne også tænke mig at sætte tænderne i den svenske Skagenröra, herunder. Det er en helt fantastisk rejesalat, der altid plejer at blive spist op, nærmest uanset hvor stor en portion, jeg laver. Den vil klæde ethvert påske-bord rigtig godt sammen med et flute eller rugbrød.
https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/11/den-helt-fantastiske-rejesalat.html

Lidt mere eksotisk, men ikke mindre lækkert ville være en gang sprøde majsvafler med pocheret æg og tex-mex-tilbehør (herunder). 


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/06/sprde-majsbrds-vafler-med-pocheret-g-og.html

En gang russisk kartoffelsalat med æg, oliven og kapers ville gøre sig godt på en påske-buffet. Den er lige lidt mere interessant end en gang klassisk kartoffel-salat og smager godt både lun og afkølet.


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/06/russisk-kartoffelsalat.html

En anden ret, der kunne være sjov at servere til påske, ville være en gang bibimbap, som er vaskeægte koreansk comfort food med sprødt hakket oksekød, masser af grøntsager og ris toppet af med et smægtende spejlæg med flydende blomme. Retten er især god lige nu, fordi den her vinter da bare ikke vil slippe sit tag. Dette er en ret, der varmer og gør godt helt ned i tæerne.


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/10/bibimbap-koreansk-comfort-food.html

Som det søde punktum ville jeg ikke sige nej tak til en helt klassisk cheesecake, som den herunder, garneret med sur-sød lemon curd og masser af friske bær.


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/klassisk-cheesecake-med-lemon-curd-og.html
Jeg vender snart tilbage med nye retter - men indtil da: Rigtig god påske!

Kommentarer

Populære indlæg