Gå videre til hovedindholdet

Inspiration til påske-menuen

https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/09/rdbedetrte-med-rrt-gedeost-valndder-og.html

Jeg har altid store ambitioner om alle de retter og kager og gode sager, jeg gerne vil lave og lægge ud her på bloggen. Jeg havde således også flere gode ideer til påske-blog-indlæg, men så kom hverdagen i vejen sammen med en lille træls omgang ondt-i-halsen-og-snot-i-næsen. Derfor har den ikke stået på spændende nye retter herhjemme, men snarere kedelige gamle travere og halv-fabrikata. Bestemt ikke noget, der er værd at dele på en madblog. I stedet har jeg fundet nogle opskrifter i mine blog-gemmer, som jeg selv gerne ville have lavet igen, hvis jeg havde haft tid og overskud til det. Der er link til retten lige under hvert billede.

Første bud på en god påske-ret er rødbedetærten med rørt gedeost og valnødder på billedet ovenfor. Den er ret hurtigt lavet og både pæn at se på og fuld af smag fra rødbeden, cremethed fra gedeosten og knas fra valnødderne. So good!


Jeg kunne også tænke mig at sætte tænderne i den svenske Skagenröra, herunder. Det er en helt fantastisk rejesalat, der altid plejer at blive spist op, nærmest uanset hvor stor en portion, jeg laver. Den vil klæde ethvert påske-bord rigtig godt sammen med et flute eller rugbrød.
https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/11/den-helt-fantastiske-rejesalat.html

Lidt mere eksotisk, men ikke mindre lækkert ville være en gang sprøde majsvafler med pocheret æg og tex-mex-tilbehør (herunder). 


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/06/sprde-majsbrds-vafler-med-pocheret-g-og.html

En gang russisk kartoffelsalat med æg, oliven og kapers ville gøre sig godt på en påske-buffet. Den er lige lidt mere interessant end en gang klassisk kartoffel-salat og smager godt både lun og afkølet.


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/06/russisk-kartoffelsalat.html

En anden ret, der kunne være sjov at servere til påske, ville være en gang bibimbap, som er vaskeægte koreansk comfort food med sprødt hakket oksekød, masser af grøntsager og ris toppet af med et smægtende spejlæg med flydende blomme. Retten er især god lige nu, fordi den her vinter da bare ikke vil slippe sit tag. Dette er en ret, der varmer og gør godt helt ned i tæerne.


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/10/bibimbap-koreansk-comfort-food.html

Som det søde punktum ville jeg ikke sige nej tak til en helt klassisk cheesecake, som den herunder, garneret med sur-sød lemon curd og masser af friske bær.


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/klassisk-cheesecake-med-lemon-curd-og.html
Jeg vender snart tilbage med nye retter - men indtil da: Rigtig god påske!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...