Gå videre til hovedindholdet

Inspiration til påske-menuen

https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/09/rdbedetrte-med-rrt-gedeost-valndder-og.html

Jeg har altid store ambitioner om alle de retter og kager og gode sager, jeg gerne vil lave og lægge ud her på bloggen. Jeg havde således også flere gode ideer til påske-blog-indlæg, men så kom hverdagen i vejen sammen med en lille træls omgang ondt-i-halsen-og-snot-i-næsen. Derfor har den ikke stået på spændende nye retter herhjemme, men snarere kedelige gamle travere og halv-fabrikata. Bestemt ikke noget, der er værd at dele på en madblog. I stedet har jeg fundet nogle opskrifter i mine blog-gemmer, som jeg selv gerne ville have lavet igen, hvis jeg havde haft tid og overskud til det. Der er link til retten lige under hvert billede.

Første bud på en god påske-ret er rødbedetærten med rørt gedeost og valnødder på billedet ovenfor. Den er ret hurtigt lavet og både pæn at se på og fuld af smag fra rødbeden, cremethed fra gedeosten og knas fra valnødderne. So good!


Jeg kunne også tænke mig at sætte tænderne i den svenske Skagenröra, herunder. Det er en helt fantastisk rejesalat, der altid plejer at blive spist op, nærmest uanset hvor stor en portion, jeg laver. Den vil klæde ethvert påske-bord rigtig godt sammen med et flute eller rugbrød.
https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/11/den-helt-fantastiske-rejesalat.html

Lidt mere eksotisk, men ikke mindre lækkert ville være en gang sprøde majsvafler med pocheret æg og tex-mex-tilbehør (herunder). 


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/06/sprde-majsbrds-vafler-med-pocheret-g-og.html

En gang russisk kartoffelsalat med æg, oliven og kapers ville gøre sig godt på en påske-buffet. Den er lige lidt mere interessant end en gang klassisk kartoffel-salat og smager godt både lun og afkølet.


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/06/russisk-kartoffelsalat.html

En anden ret, der kunne være sjov at servere til påske, ville være en gang bibimbap, som er vaskeægte koreansk comfort food med sprødt hakket oksekød, masser af grøntsager og ris toppet af med et smægtende spejlæg med flydende blomme. Retten er især god lige nu, fordi den her vinter da bare ikke vil slippe sit tag. Dette er en ret, der varmer og gør godt helt ned i tæerne.


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/10/bibimbap-koreansk-comfort-food.html

Som det søde punktum ville jeg ikke sige nej tak til en helt klassisk cheesecake, som den herunder, garneret med sur-sød lemon curd og masser af friske bær.


https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/klassisk-cheesecake-med-lemon-curd-og.html
Jeg vender snart tilbage med nye retter - men indtil da: Rigtig god påske!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte