Waldorf-inspireret salat med hindbær-dressing


Straight up, det her er bare en rigtig god salat.

Og det er ikke så underligt, for den er baseret på den over 100 år gamle salat-klassiker waldorf-salaten. Originalen stammer fra Waldorf hotellet i New York City og består traditionelt af æbler, bladselleri, vindruer og valnødder vendt i en mayonaise/creme fraiche/flødeskum-baseret dressing.

Jeg ELSKER waldorf-salat - men det er ikke lige en salat, man serverer hver dag, da den - med et amerikansk udtryk - er very rich (hvilket på dansk vil sige ret kalorie-tæt). 

Denne variation har en frisk og cremet hindbærdressing som erstatning for al mayonaisen, men minder mig stadig om waldorf salaten, da den er fuld af nødder, bladselleri og frugt. Den går både an som en frokost-salat, evt. med et brød til, men er også fin som tilbehør til aftensmaden. En super-hurtig og god salat.
Waldorf-inspireret salat med hindbær-dressing (4 pers. som tilbehør)
250 g blandet salat
2 pærer
2 stilke bladselleri
2 håndfulde vindruer
1 stor håndfuld saltede mandler (købte eller se opskrift her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/12/saltede-mandler.html)

Hindbær-dressing:
½ dl olie
1 spsk eddike
1 tsk sød sennep (kan udelades)
1 tsk sukker eller honning
25 g hindbær, gerne fra frost
Salt & peber

Skær eller riv salaten i mindre stykker og anret i en skål. Skær pærerne i tern, bladsellerien i tynde skiver og vindruerne i halve. Drys over salaten sammen med de saltede mandler.

Alle ingredienserne til dressingen blendes og smages til med salt & peber.

Server straks.

Kommentarer

Populære indlæg