Gå videre til hovedindholdet

Quesadillas med masser af grønt - og en filmanmeldelse


Sidste weekend var jeg med mine to piger inde og se animationsfilmen Coco.

Filmen foregår i Mexico på den store festdag Día de Muertos (De Dødes Dag), hvor man fejrer, ærer og mindes sine forfædre. Drengen Miguel elsker musik, men vokser op i  - med hans egne ord - den eneste familie i Mexico, der ikke kan lide musik og forbyder ham at spille på sin elskede guitar. På grund af en række forviklinger ender han i de dødes verden, hvor han er nødt til at løse et mysterie om hans egen familie, for at komme tilbage til de levendes verden.

Lad mig være ærlig og indrømme, at jeg af og til snupper mig en lille lur, når jeg er inde og se en børnefilm med pigerne. Men med Coco var jeg på lige fra starten - 3D-briller and all. Filmen er for det første helt fantastisk flot. Jeg havde lyst til at løbe ned til nærmeste rejsebureau og købe en enkeltbillet til Guadalajara (eller sådan noget). Filmen er fuld af farver, helt fantastisk flot animation og har en vældig gribende historie. Man synes straks godt om Miguel, hans familie og deres problemer. Jeg vil også sige til filmens ros, at filmens personer ikke bryder ud i sang hvert andet minut (vel, Frost?), og at de sange der indgår er virkeligt gode og velintegrerede i historien. Mine piger gav også filmen en stor thumbs up.

Hvis man kan lide Coco, må jeg med det samme anbefale en anden børnefilm, som også foregår i Mexico og omhandler de dødes rige, som hedder Manolos magiske rejse. Og uanset om man kan lide denne slags film eller ej, må jeg også anbefale, at man prøver disse sprøde, cremede, mexicanske quesadillas, som samtidig er tæt på at tage prisen som verdens nemmeste aftensmad. Man stopper simpelthen de ting, man kan lide ind i en tortilla, folder den og streger den sprød - og så er der muy bueno aftensmad. Det smager seriøst godt og er et stort hit her i huset.
Quesadillas med masser af grønt (2 pers.)
4 mellemstore tortillaer
1 lille glas salsa 
1 rød peber i små tern
1 lille rødløg i tynde skiver
1 avocado i skiver
1 lille ds majs
1 ds chili bønner
Frisk koriander
Tørrede chiliflager
100 g. revet cheddarost
Salt & peber
Olivenolie (eller anden 

Dip:
Creme fraiche drysset med chili-flager

Læg tortillaerne på køkkenbordet. De skal foldes, så kom kun fyld på den ene halvdel af dem.

Smør den ene halvdel af hver tortilla med salsa. Drys med peberfrugt i tern, rødløg i tynde skiver, majs og bønner. Læg tynde skiver avocado. Drys med koriander og chilie og slut af med et generøst lag ost. Fold den tomme del af tortillaen over den fulde del.

Opvarm en pande med lidt olivenolie på. Steg tortillaerne to ad gange over middelhøj varme, 2-3 min på hver side. Når tortillaen er sprød og osten smeltet, er de færdige. Gør det samme med de to sidste tortillaer/quesadillaer.

Skær de færdige quesadillaer i tre trekanter  og server straks med creme fraiche drysset med chiliflager og evt. et drys frisk koriander.

Kommentarer

  1. Ææææælsker quesadillas - tak fordi du lige mindede mig om det. Og mine to drenge på snart 17 og 15 så Coco i vinterferien med deres lille fætter og den ældste kom hjem og proklamerede at det var den BEDSTE tegnefilm han nogensinde havde set :) #aldrigforgammeltildisney

    SvarSlet
    Svar
    1. Jaaaa, quesadillas er awesome. Mega-nemme og mega-lækre. Og Coco er bare så dejlig en film - fik virkelig lyst til at flytte til (Disney-versionen af) Mexico.

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b