Gå videre til hovedindholdet

Quesadillas med masser af grønt - og en filmanmeldelse


Sidste weekend var jeg med mine to piger inde og se animationsfilmen Coco.

Filmen foregår i Mexico på den store festdag Día de Muertos (De Dødes Dag), hvor man fejrer, ærer og mindes sine forfædre. Drengen Miguel elsker musik, men vokser op i  - med hans egne ord - den eneste familie i Mexico, der ikke kan lide musik og forbyder ham at spille på sin elskede guitar. På grund af en række forviklinger ender han i de dødes verden, hvor han er nødt til at løse et mysterie om hans egen familie, for at komme tilbage til de levendes verden.

Lad mig være ærlig og indrømme, at jeg af og til snupper mig en lille lur, når jeg er inde og se en børnefilm med pigerne. Men med Coco var jeg på lige fra starten - 3D-briller and all. Filmen er for det første helt fantastisk flot. Jeg havde lyst til at løbe ned til nærmeste rejsebureau og købe en enkeltbillet til Guadalajara (eller sådan noget). Filmen er fuld af farver, helt fantastisk flot animation og har en vældig gribende historie. Man synes straks godt om Miguel, hans familie og deres problemer. Jeg vil også sige til filmens ros, at filmens personer ikke bryder ud i sang hvert andet minut (vel, Frost?), og at de sange der indgår er virkeligt gode og velintegrerede i historien. Mine piger gav også filmen en stor thumbs up.

Hvis man kan lide Coco, må jeg med det samme anbefale en anden børnefilm, som også foregår i Mexico og omhandler de dødes rige, som hedder Manolos magiske rejse. Og uanset om man kan lide denne slags film eller ej, må jeg også anbefale, at man prøver disse sprøde, cremede, mexicanske quesadillas, som samtidig er tæt på at tage prisen som verdens nemmeste aftensmad. Man stopper simpelthen de ting, man kan lide ind i en tortilla, folder den og streger den sprød - og så er der muy bueno aftensmad. Det smager seriøst godt og er et stort hit her i huset.
Quesadillas med masser af grønt (2 pers.)
4 mellemstore tortillaer
1 lille glas salsa 
1 rød peber i små tern
1 lille rødløg i tynde skiver
1 avocado i skiver
1 lille ds majs
1 ds chili bønner
Frisk koriander
Tørrede chiliflager
100 g. revet cheddarost
Salt & peber
Olivenolie (eller anden 

Dip:
Creme fraiche drysset med chili-flager

Læg tortillaerne på køkkenbordet. De skal foldes, så kom kun fyld på den ene halvdel af dem.

Smør den ene halvdel af hver tortilla med salsa. Drys med peberfrugt i tern, rødløg i tynde skiver, majs og bønner. Læg tynde skiver avocado. Drys med koriander og chilie og slut af med et generøst lag ost. Fold den tomme del af tortillaen over den fulde del.

Opvarm en pande med lidt olivenolie på. Steg tortillaerne to ad gange over middelhøj varme, 2-3 min på hver side. Når tortillaen er sprød og osten smeltet, er de færdige. Gør det samme med de to sidste tortillaer/quesadillaer.

Skær de færdige quesadillaer i tre trekanter  og server straks med creme fraiche drysset med chiliflager og evt. et drys frisk koriander.

Kommentarer

  1. Ææææælsker quesadillas - tak fordi du lige mindede mig om det. Og mine to drenge på snart 17 og 15 så Coco i vinterferien med deres lille fætter og den ældste kom hjem og proklamerede at det var den BEDSTE tegnefilm han nogensinde havde set :) #aldrigforgammeltildisney

    SvarSlet
    Svar
    1. Jaaaa, quesadillas er awesome. Mega-nemme og mega-lækre. Og Coco er bare så dejlig en film - fik virkelig lyst til at flytte til (Disney-versionen af) Mexico.

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte