Gå videre til hovedindholdet

Flødebolle-kursus hos Social Foodies

Jeg vælter mig i madkurser for tiden. Forrige søndag var jeg på et rigtig fedt bagekursus hos Birks køkken (https://alverdensmad1.blogspot.dk/2018/02/om-bagekursus-hos-birks-kkken.html), og i søndags stod den på flødebolle-kursus hos Social Foodies i Århus. Kurset var en julegave fra mine forældre.

Jeg har en enkelt gang før prøvet at lave flødeboller, og det gik rigtig fint med marcipanbunde og skum - lige indtil jeg kom til det med chokoladeovertrækket. Jeg ved ikke, om jeg ikke havde smeltet nok chokolade, men ihvertfald var det mig helt umuligt at dyppe flødebollerne i chokoladen uden at skummet røg af bundene, og jeg selv var helt smurt ind i chokolade. Jeg endte med at bruge en ske til at hælde lidt chokolade ud over hver flødebolle. Det smagte dejligt, men kønt var det ikke. Og sikken et svineri med chokolade ud over det hele!


Nå, men flødebollekurset foregik som sagt hos Social Foodies i Århus og varede 1½ times tid. Jeg fulgtes med en tidligere kollega, og vi havde en super-hyggelig eftermiddag. Umiddelbart var jeg lidt skuffet over, at alt var lavet på forhånd: Marcipan-bundene skåret ud, skummet lavet i tre varianter (almindelig, hindbær og lakrids) og chokoladen smeltet. Men det endte med at blive rigtig hyggeligt; ikke mindst pga. den meget søde instruktør og nogle virkeligt sjove med-kursister. Og så nogle virkeligt mislykkede flødeboller, som vi grinede meget af. På det øverste billede ses det mest vellykkede par, som det lykkedes mig at producere - og nederst ses et par der... Ja, jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Mine to piger var så søde at mene, at de ligner fordelingshatten fra Hogwarts og kaldte dem for Harry Potter-flødeboller. Jeg vil slet, slet ikke komme ind på, hvad jeg synes, de ligner...

Under alle omstændigheder smagte flødebollerne fremragende, og jeg skal helt sikkert snart lave flødeboller igen, og så vil der også følge en opskrift med her på bloggen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...