Flødebolle-kursus hos Social Foodies

Jeg vælter mig i madkurser for tiden. Forrige søndag var jeg på et rigtig fedt bagekursus hos Birks køkken (https://alverdensmad1.blogspot.dk/2018/02/om-bagekursus-hos-birks-kkken.html), og i søndags stod den på flødebolle-kursus hos Social Foodies i Århus. Kurset var en julegave fra mine forældre.

Jeg har en enkelt gang før prøvet at lave flødeboller, og det gik rigtig fint med marcipanbunde og skum - lige indtil jeg kom til det med chokoladeovertrækket. Jeg ved ikke, om jeg ikke havde smeltet nok chokolade, men ihvertfald var det mig helt umuligt at dyppe flødebollerne i chokoladen uden at skummet røg af bundene, og jeg selv var helt smurt ind i chokolade. Jeg endte med at bruge en ske til at hælde lidt chokolade ud over hver flødebolle. Det smagte dejligt, men kønt var det ikke. Og sikken et svineri med chokolade ud over det hele!


Nå, men flødebollekurset foregik som sagt hos Social Foodies i Århus og varede 1½ times tid. Jeg fulgtes med en tidligere kollega, og vi havde en super-hyggelig eftermiddag. Umiddelbart var jeg lidt skuffet over, at alt var lavet på forhånd: Marcipan-bundene skåret ud, skummet lavet i tre varianter (almindelig, hindbær og lakrids) og chokoladen smeltet. Men det endte med at blive rigtig hyggeligt; ikke mindst pga. den meget søde instruktør og nogle virkeligt sjove med-kursister. Og så nogle virkeligt mislykkede flødeboller, som vi grinede meget af. På det øverste billede ses det mest vellykkede par, som det lykkedes mig at producere - og nederst ses et par der... Ja, jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Mine to piger var så søde at mene, at de ligner fordelingshatten fra Hogwarts og kaldte dem for Harry Potter-flødeboller. Jeg vil slet, slet ikke komme ind på, hvad jeg synes, de ligner...

Under alle omstændigheder smagte flødebollerne fremragende, og jeg skal helt sikkert snart lave flødeboller igen, og så vil der også følge en opskrift med her på bloggen.

Kommentarer

Populære indlæg