Gå videre til hovedindholdet

Buttermilk biscuitsButtermilk biscuits forbindes fortrinsvis med USA, især sydstaterne, men minder af udseende og struktur meget om de engelske scones. De er sprøde udenpå og fantastisk lækkert bløde og "flagede" indeni, men modsat scones er de ikke søde og spises typisk som kuvertbrød til en frokost eller middag. Ligesom scones har de dog også den vidunderlige egenskab, at de laves med bagepulver og ikke gær som hævemiddel, så de skal hverken æltes eller hæve, og derfor kan de laves på under en time fra start til slut. 

Hvis man mod forventning ikke skulle få spist dem alle op, egner de sig også godt til at fryse og tø op i ved en senere lejlighed. Og endelig skal jeg huske at tilføje, at de også er gode med ost og/eller syltetøj til eftermiddagskaffen. En-joy!

Buttermilk biscuits (10-12 stk)
350 g mel
1 tsk fint salt
2 tsk sukker
4 tsk bagepulver
150 g koldt smør
1 æg
1½ dl kold kærnemælk + lidt ekstra til pensling
Evt 3-4 spsk iskoldt vand

Instruktioner
Bland mel, salt, sukker og bagepulver i en skål. Skær den kolde smør i tern eller riv den på den grove side af et rivejern ned i melet. Brug en gaffel eller hænderne til at gnide smørret ud i melet. Det behøver ikke være ensartet - der må gerne være nogle smørklumper.

Bland æg og kærnemælk i en anden skål og kommes i melet. Rør eller ælt sammen til det akkurat er blandet - det skal ikke æltes for meget. Hvis dejen er for tør, kommes lidt iskoldt vand i, en skefuld ad gangen. Dejen skal være ret fast og let klistret.

Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud med en kagerulle til en størrelse på ca. 15 x 20 cm. Tænk på dejen som delt i tre på den lange led og fold de to ende-dele ind over den midterste del, ligesom hvis du skulle folde et stykke papir sammen til at putte i en konvolut (dengang man stadig gjorde det). Vend dejen om, så den øverste foldning kommer til at være nederst. 

Rul dejen ud igen til den er ca 1½ cm tyk og udstik små biscuits med en udstikker eller et glas på ca. 5 cm i diameter. Saml den overskydende dej og rul ud igen og udstik. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage. 

Sæt biscuits'ene på en tallerken, og kom dem i køleskabet i 20 minutter. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. 

Kom biscuits'ene på en bageplade med bagepapir og pensl med lidt kærnemælk. Bag 15-20 minutter til biscuits'ene er gyldne og netop bagte. Hvis de bager for længe bliver de hurtigt tørre. Lad afkøle let på

Smager bedst lune og samme dag som de er bagt, men egner sig fint til at frysning.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte