Buttermilk biscuitsButtermilk biscuits forbindes fortrinsvis med USA, især sydstaterne, men minder af udseende og struktur meget om de engelske scones. De er sprøde udenpå og fantastisk lækkert bløde og "flagede" indeni, men modsat scones er de ikke søde og spises typisk som kuvertbrød til en frokost eller middag. Ligesom scones har de dog også den vidunderlige egenskab, at de laves med bagepulver og ikke gær som hævemiddel, så de skal hverken æltes eller hæve, og derfor kan de laves på under en time fra start til slut. 

Hvis man mod forventning ikke skulle få spist dem alle op, egner de sig også godt til at fryse og tø op i ved en senere lejlighed. Og endelig skal jeg huske at tilføje, at de også er gode med ost og/eller syltetøj til eftermiddagskaffen. En-joy!

Buttermilk biscuits (10-12 stk)
350 g mel
1 tsk fint salt
2 tsk sukker
4 tsk bagepulver
150 g koldt smør
1 æg
1½ dl kold kærnemælk + lidt ekstra til pensling
Evt 3-4 spsk iskoldt vand

Instruktioner
Bland mel, salt, sukker og bagepulver i en skål. Skær den kolde smør i tern eller riv den på den grove side af et rivejern ned i melet. Brug en gaffel eller hænderne til at gnide smørret ud i melet. Det behøver ikke være ensartet - der må gerne være nogle smørklumper.

Bland æg og kærnemælk i en anden skål og kommes i melet. Rør eller ælt sammen til det akkurat er blandet - det skal ikke æltes for meget. Hvis dejen er for tør, kommes lidt iskoldt vand i, en skefuld ad gangen. Dejen skal være ret fast og let klistret.

Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud med en kagerulle til en størrelse på ca. 15 x 20 cm. Tænk på dejen som delt i tre på den lange led og fold de to ende-dele ind over den midterste del, ligesom hvis du skulle folde et stykke papir sammen til at putte i en konvolut (dengang man stadig gjorde det). Vend dejen om, så den øverste foldning kommer til at være nederst. 

Rul dejen ud igen til den er ca 1½ cm tyk og udstik små biscuits med en udstikker eller et glas på ca. 5 cm i diameter. Saml den overskydende dej og rul ud igen og udstik. Fortsæt til der ikke er mere dej tilbage. 

Sæt biscuits'ene på en tallerken, og kom dem i køleskabet i 20 minutter. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. 

Kom biscuits'ene på en bageplade med bagepapir og pensl med lidt kærnemælk. Bag 15-20 minutter til biscuits'ene er gyldne og netop bagte. Hvis de bager for længe bliver de hurtigt tørre. Lad afkøle let på

Smager bedst lune og samme dag som de er bagt, men egner sig fint til at frysning.

Kommentarer

Populære indlæg