Gå videre til hovedindholdet

Lemon shandy / Øl-cocktail


For sulan, så svirper sommeren da ellers lige med halen! SÅ skønt!

Jeg skynder mig at benytte lejligheden til at dele opskriften på en virkelig nem og meget lækker og forfriskende drik. Det drejer sig om shandy'en, som er en engelsk opfindelse, der også er ret udbredt i Australien og Sydafrika - hvilket jeg synes må være en ret god anbefaling. Det er en drik, der består af halvt øl og halvt sodavand - og selv for en øl-fornægtende personage som mig smager det bare helt vidunderligt. Ikke mindst på varme dage, som dem vi har nu. Den har en let maltsmag, men får samtidig en masse friskhed fra sodavanden. Derudover er den selvføgelig ikke så alkoholrig - hvilket kan ses som enten en god eller en dårlig ting.

I den traditionelle version bruges der ikke isterninger, men jeg synes, en shandy smager bedst helt iskold, så jeg kommer altså is i, men det er jo op til den enkelte, hvor ordtodoks man vil være. 
Shandy (2 stk)
1 iskold pilsner - hvis du har en favorit, så brug den
1 iskold lemon sodavand med brus
Citron til pynt
Isterninger (kan udelades)

Instruktioner:
Kom isterninger i to høje glas.
Fordel øllen retfærdigt i de to glas. Fordel herefter sodavanden. Rør evt. et par gange med en ske, og pynt evt. med lidt frisk citron. Nydes iskold - ahh!

Kommentarer

  1. Hej Pernille

    Vi er vel enige om at der skal Sprite, 7up ell. lign. i en Shandy og ikke lemon-sodavand?
    vh. Michael

    SvarSlet
  2. Hej Pernille, Jeg tror nu altså, at det er lemonsodavand, der skal i en Shandy, præcis som du har angivet det i din glimrende opskrift.
    Vh.
    Malene

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, der er vel ikke andet for end at prøve sig frem:-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...