Gå videre til hovedindholdet

Lemon shandy / Øl-cocktail


For sulan, så svirper sommeren da ellers lige med halen! SÅ skønt!

Jeg skynder mig at benytte lejligheden til at dele opskriften på en virkelig nem og meget lækker og forfriskende drik. Det drejer sig om shandy'en, som er en engelsk opfindelse, der også er ret udbredt i Australien og Sydafrika - hvilket jeg synes må være en ret god anbefaling. Det er en drik, der består af halvt øl og halvt sodavand - og selv for en øl-fornægtende personage som mig smager det bare helt vidunderligt. Ikke mindst på varme dage, som dem vi har nu. Den har en let maltsmag, men får samtidig en masse friskhed fra sodavanden. Derudover er den selvføgelig ikke så alkoholrig - hvilket kan ses som enten en god eller en dårlig ting.

I den traditionelle version bruges der ikke isterninger, men jeg synes, en shandy smager bedst helt iskold, så jeg kommer altså is i, men det er jo op til den enkelte, hvor ordtodoks man vil være. 
Shandy (2 stk)
1 iskold pilsner - hvis du har en favorit, så brug den
1 iskold lemon sodavand med brus
Citron til pynt
Isterninger (kan udelades)

Instruktioner:
Kom isterninger i to høje glas.
Fordel øllen retfærdigt i de to glas. Fordel herefter sodavanden. Rør evt. et par gange med en ske, og pynt evt. med lidt frisk citron. Nydes iskold - ahh!

Kommentarer

  1. Hej Pernille

    Vi er vel enige om at der skal Sprite, 7up ell. lign. i en Shandy og ikke lemon-sodavand?
    vh. Michael

    SvarSlet
  2. Hej Pernille, Jeg tror nu altså, at det er lemonsodavand, der skal i en Shandy, præcis som du har angivet det i din glimrende opskrift.
    Vh.
    Malene

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, der er vel ikke andet for end at prøve sig frem:-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)