Hawaiansk huli huli kylling med ananas


Jeg kan næsten ikke magte, at broderparten af denne sommer allerede er forbi. Sådan har jeg det vist hvert år, når sommeren så småt går på hæld, men jeg glemmer det (heldigvis) bare fra år til år. 

En måde at fastholde sommeren på lidt endnu er på madfronten, hvor man kan søge inspiration fra varmere himmelstrøg, som f.eks. Hawaii. Jeg synes, Hawaii er lidt underkendt rent madmæssigt (jeg kommer ihvertfald umiddelbart som det første til at tænke på Hawaii pizza, selvom det dybest set vist ikke har meget med Hawaii at gøre), men der skulle være meget godt at komme efter på øgruppen rent kulinarisk, så det vil jeg lige få undersøgt nærmere. Indtil videre er jeg faldet over denne grillede kyllingeret med friske ananas, som er temmelig forrygende - især hvis man har mulighed for at tilberede ananas og kylling på en grill (stegepande går dog også an). Vi fik ris til retten og tog lidt soyasauce og sød chilisauce i brug som en slags dyppelse til retten. En kartoffelsalat ville også være god hertil, men jeg ved ikke, hvor hawaii'ansk det lige er.

"Huli-huli" betyder i øvrigt "Vend-vend" på hawaiiansk, fordi kyllingestykkerne skal vendes på grillen (ligesom alt andet mad på en grill?) og pensles med rå mængder af lækker marinade. Det smager af sommer og er krydet uden at være stærkt. Hauʻoli i kāu papaʻaina!
Hawaiansk huli huli kylling med ananas (4 pers)
4 stk kyllingebrystfileter (ca 450 g)
1 dl saft fra dåseananas
½ dl soyasauce
3 spsk farin eller sukker
½ dl ketchup
½ dl kyllingebouillon
1 fed finthakket hvidløg
1 cm frisk, finthakket ingefær
½ frisk ananas

Tilbehør:
Ris
Soyasauce, sød chilisauce eller lign.
Forårsløg i tynde skiver

Instruktioner:
Skær kyllingen i mindre stykker (ca 4 stykker hver, så de er ca 2x4 cm).

Bland ananassaft, soyasauce, farin (eller sukker), ketchup, bouillon og finthakket ingefær og hvidløg godt i en stor skål. Hæld halvdelen af denne marinade over i en anden skål og sæt den på køl (det skal bruges til at pensle kyllingestykkerne med, mens de grilles). Kom kyllingestykkerne i resten af marinaden. Vend godt rundt, så alle stykker er dækkede, dæk skålen til og stil den på køl - mindst 1 time og gerne natten over.

Rens og skær frisk ananas i stykker på størrelse med kyllingestykkerne. Varm grillen/en grillpande/en almindelig pande godt op og grill ananassen over en god varme - ca 3 minutter på hver side, men hold øje med de ikke bliver brændte. Læg de færdige ananas på en tallerken og stil til side. Tag kyllingestykkerne op af marinaden og grill/steg også dem ca. 3-4 min på hver side - eller til de er netop gennemstegte. Vend dem hyppigt og brug den overskydende marinade til at pensle rundhåndet på kyllingestykkerne hver gang, de er blevet vendt. 

Server straks med ananasstykkerne, ris, soyasauce, sød chilisauce eller lignende, samt forårsløg i tynde skiver. 

Kommentarer

Populære indlæg