Espresso browniesJeg er åbenbart sådan én, der godt kan lide at køre temaer på bloggen. Senest et Tyskland-tema og tidligere f.eks. et De dødes dag-tema, et rabarber-tema, et Indien-tema og et ahornssirup-tema. Her forleden morgen fik jeg så en helt fantastisk ide til et nyt tema. Faktisk kan jeg ikke forstå, at jeg ikke har fået den før. Og ide'en er (drum roll, please): Kaffe-tema! Og selv tak! Og det var da så lidt!

Forleden, mens jeg drak dagens første kop kaffe, faldt det mig nemlig ind, at kaffe både bruges i det søde og det salte køkken, især i Mellem- og Sydamerika, og at det kunne være sjovt at prøve at lave sådan nogle retter. Hvis der er kaffe i, kan det jo ikke gå helt galt, skulle man synes.

Vi lægger ud med en opskrift fra det søde køkken. Men egentlig er denne her brownie mere intenst chokolade't og snasket end egentlig sød (selvom den selvfølgelig også er sød, som en brownie skal være). Kaffen smager ikke meget tydeligt igennem her, men giver snarere chokoladen en ekstra dimension. Den er god som den er, men endnu bedre med en kugle vanilleis og/eller friske bær til. 
Espresso brownies (9 store stykker)
150 g smør
150 g god, mørk chokolade
175 g sukker
3 tsk instant espressopulver
3 store æg, rumtemperatur
2 spsk usødet kakao
75 g mel

Instruktioner:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og for en ca. 20x20 cm kageform med bagepapir. 

Skær smørret i mindre stykker og kom det i en kasserolle sammen med chokoladen, også i mindre stykker. Smelt smør og chokolade over meget lav varme og under omrøring - så det ikke brænder på. 

Når det hele er smeltet, tages kasserollen af varmen, og sukker og espressopulver kommes i. Rør med et piskeris, indtil sukkeret og kaffe er helt opløst i chokoladeblandingen.

Kom æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert æg. 

Bland kakao og mel og si dem i gennem en finmasket si. Bland til mel og kakao lige præcis er blandet i dejen, og der ikke er nogen melklumper. 

Hæld dejen i formen og bag nederst i ovnen i 20-25 min (20 min for en meget snasket brownie som på billedet - 25 min for en mere fast brownie). Hold øje med den ikke bliver mørk i kanterne og kom evt lidt folie over, hvis den gør.

Lad kagen køle af i formen, skær i passende stykker og server gerne med en god is og/eller frugt.

Kommentarer

Populære indlæg