Gå videre til hovedindholdet

Frokostsalat med ørred, linser og avocado-dressing


Jeg har tidligere underholdt med mit ambivalente forhold til rugbrød, som godt kan være helt ok - især med lækkert og højt belagt pålæg selvfølgelig - men mest bare er lidt kedeligt og ikke noget, jeg er vild efter at få til frokost hver dag. Derfor laver jeg ofte en mættende salat til frokost, som denne her meget nemme sag med fisk og beluga-linser. Stjernen i denne ret er dog avocado-dressingen, som er cremet og lækker med en lige tilpas mængde syre. Den passer super godt til rigtig mange salater - hvis man altså er til avocado, selvfølgelig.

Frokostsalat med ørred, linser og avocado-dressing
2 små fileter varmrøget ørred (varmrøget laks ville også være super lækkert)
1 ds belugalinser
1 stor revet gulerod
2 håndfulde rucolasalat

Avocado-dressing
1 moden avocado
Friskpresset saft fra ½ lime 
½ fed hakket hvidløg (kan udelades)
Koldt vand
1 tsk jomfru olivenolie
Salt og peber

Instruktioner
Dræn belugalinserne godt. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af i en si. 

Riv guleroden groft og bland den med linserne.

Fordel rucolasalaten i bunden af to skåle og fordel linse-blandingen ovenpå. 

Riv eller skær fisken i mindre stykker og kom den i eller på salaten.

Til dressingen blendes avocado med lime, hvidløg, olivenolie med ½ dl vand til en helt glat konsistens. Kom evt. mere vand i for en knap så fast dressing. Smag til med salt og peber og server i en lille kande eller skål ved siden af salaten.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte