Frokostsalat med ørred, linser og avocado-dressing


Jeg har tidligere underholdt med mit ambivalente forhold til rugbrød, som godt kan være helt ok - især med lækkert og højt belagt pålæg selvfølgelig - men mest bare er lidt kedeligt og ikke noget, jeg er vild efter at få til frokost hver dag. Derfor laver jeg ofte en mættende salat til frokost, som denne her meget nemme sag med fisk og beluga-linser. Stjernen i denne ret er dog avocado-dressingen, som er cremet og lækker med en lige tilpas mængde syre. Den passer super godt til rigtig mange salater - hvis man altså er til avocado, selvfølgelig.

Frokostsalat med ørred, linser og avocado-dressing
2 små fileter varmrøget ørred (varmrøget laks ville også være super lækkert)
1 ds belugalinser
1 stor revet gulerod
2 håndfulde rucolasalat

Avocado-dressing
1 moden avocado
Friskpresset saft fra ½ lime 
½ fed hakket hvidløg (kan udelades)
Koldt vand
1 tsk jomfru olivenolie
Salt og peber

Instruktioner
Dræn belugalinserne godt. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af i en si. 

Riv guleroden groft og bland den med linserne.

Fordel rucolasalaten i bunden af to skåle og fordel linse-blandingen ovenpå. 

Riv eller skær fisken i mindre stykker og kom den i eller på salaten.

Til dressingen blendes avocado med lime, hvidløg, olivenolie med ½ dl vand til en helt glat konsistens. Kom evt. mere vand i for en knap så fast dressing. Smag til med salt og peber og server i en lille kande eller skål ved siden af salaten.

Kommentarer

Populære indlæg