Simpel tomatsalat med paneret fetaNu er det ved at være den tid, hvor tomaterne for alvor begynder at være søde, røde og lækre - i stedet for hårde og smagløse.

Retten her med tomater og paneret feta er så simpel, at jeg bliver i tvivl om man overhovedet kan kalde det en ret. Men det er god! Især som en let frokost (evt. med lidt surdejsbrød til) eller som forret.

Brug gode, søde tomater (for ellers kan det være lige meget) og en god fast feta (jeg har her brugt Puck). Fetaen bliver ikke flydende af at blive stegt, men nærmere sådan cremet-blød inden i. Den hærder dog hurtigt, når den kommer af varmen, så server retten straks efter feta-stegningen. Så er man også sikker på, at paneringen er helt sprød.
Simpel tomatsalat med paneret feta (2 pers)
4 store gode bøftomater eller en blanding af små og store gode tomater 
2 spsk sorte oliven (f.eks. kalimati)
1 spsk kapers
1-2 spsk jomfru olivenolie
Lidt frisk eller tørret timian
Salt og peber

Paneret feta:
2 skiver god feta, ca 1½ cm tyk
3 spsk hvedemel
1 æg
3 spsk rasp, meget gerne panko rasp - så bliver det ekstra sprødt

Instruktioner:
Skær tomaterne i tynde skiver og fordel dem retfærdigt på to tallerkner. Dryp lidt god olivenolie over og drys med salt og peber. Fordel lidt kapers og oliven ovenpå tomaterne.

Skær to gode skiver af fetaen (ca. 2 cm i tykkelsen). Find tre tallerkner frem: Kom mel i den første, slå ægget ud i den anden og pisk det let sammen, og i den tredje tallerken kommes raspen. Vend nu fetaskiverne først i mel, så i æg (vær opmærksom på at skiverne dækkes helt af æg. Der kan nemt komme luftbobler, så der er bare stykker feta) og til sidst i rasp. 

Varm olien i en stegepande og steg de to skiver feta over middelhøj varme på begge sider, til de er sprøde uden på og bløde indeni. 

Læg et stykke feta ovenpå hver af de to tomatsalater, drys med timian og server straks. Mums!!

Kommentarer

Populære indlæg