Gå videre til hovedindholdet

Simpel tomatsalat med paneret feta



Nu er det ved at være den tid, hvor tomaterne for alvor begynder at være søde, røde og lækre - i stedet for hårde og smagløse.

Retten her med tomater og paneret feta er så simpel, at jeg bliver i tvivl om man overhovedet kan kalde det en ret. Men det er god! Især som en let frokost (evt. med lidt surdejsbrød til) eller som forret.

Brug gode, søde tomater (for ellers kan det være lige meget) og en god fast feta (jeg har her brugt Puck). Fetaen bliver ikke flydende af at blive stegt, men nærmere sådan cremet-blød inden i. Den hærder dog hurtigt, når den kommer af varmen, så server retten straks efter feta-stegningen. Så er man også sikker på, at paneringen er helt sprød.
Simpel tomatsalat med paneret feta (2 pers)
4 store gode bøftomater eller en blanding af små og store gode tomater 
2 spsk sorte oliven (f.eks. kalimati)
1 spsk kapers
1-2 spsk jomfru olivenolie
Lidt frisk eller tørret timian
Salt og peber

Paneret feta:
2 skiver god feta, ca 1½ cm tyk
3 spsk hvedemel
1 æg
3 spsk rasp, meget gerne panko rasp - så bliver det ekstra sprødt

Instruktioner:
Skær tomaterne i tynde skiver og fordel dem retfærdigt på to tallerkner. Dryp lidt god olivenolie over og drys med salt og peber. Fordel lidt kapers og oliven ovenpå tomaterne.

Skær to gode skiver af fetaen (ca. 2 cm i tykkelsen). Find tre tallerkner frem: Kom mel i den første, slå ægget ud i den anden og pisk det let sammen, og i den tredje tallerken kommes raspen. Vend nu fetaskiverne først i mel, så i æg (vær opmærksom på at skiverne dækkes helt af æg. Der kan nemt komme luftbobler, så der er bare stykker feta) og til sidst i rasp. 

Varm olien i en stegepande og steg de to skiver feta over middelhøj varme på begge sider, til de er sprøde uden på og bløde indeni. 

Læg et stykke feta ovenpå hver af de to tomatsalater, drys med timian og server straks. Mums!!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...