Tarte flambée / Flammkuchen





Foreløbigt sidste indlæg med tysk tema!

Men faktisk kommer ide'en til indlægget slet ikke fra vores nylige (alt for våde og kolde) ferie i (iøvrigt dejlige) Tyskland, men derimod fra min gode, tidligere kollega Claus, der ligesom jeg selv er glad for at prøve nye retter og foreslog mig at kreere en nordisk udgave af en flammkuchen/tarte flambée. Det forslag, syntes jeg, lød fantastisk, men jeg havde bare aldrig smagt helt traditionel tarte flambée/flammkucken før, så jeg tænkte, jeg hellere måtte prøve det først, før jeg begyndte at eksperimentere med formen. Und oh mein Gott, det smager jo helt tosset godt! Og er desuden så nemt at lave, at det også er en god hverdagsret. 

Tarte flambee/Flammkuchen er en tysk-fransk specialitet, som umiddelbart minder meget om en pizza med sin tynde, sprøde brødbund, men den er mere "voksen" med sit meget sinmple fyld af creme fraiche, røget bacon, løg og lidt krydderier. Jeg kommer helt sikkert til at lave Flammkuchen mange gange i mit liv.

Så opskriften herunder er helt old school/traditionel, men stay posted for en nordisk version af denne skønne spise her på bloggen på et senere tidspunkt. Og en stor tak for inspirationen til Claus - og for at have introduceret mig til denne lækre og nemme ret!
Tarte flambée/ Flammkuchen (2-3 pers)
Dej:
2 dl vand
20 g gær
½ tsk sukker
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
 Ca 300 g pizzamel/ tipo 00 + ekstra til udrulning

Fyld:
3 spsk creme fraiche
1 pk bacon i tynde skiver (ca 125 g)
1 rødløg
Muskatnød (kan udelades)
Friskkværnet peber

Instruktioner:
Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, sukker, salt og mel. Ælt dejen godt igennem, og lad den herefter hæve under et klæde i 1 times tid.

Varm ovnen op til 225 grader varmluft med en bageplade i ovnen.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tynd pizza og kom den forsigtigt over på et stykke bagepapir.

Fordel creme fraichen i et tyndt lag over pizzaen. Skær løget i tynde skiver og baconen i mindre stykker, og fordel også disse over pizzaen. Riv lidt muskatnød over og et godt drys peber.

Bag midt i ovnen til bunden er gennembagt og sprød i kanterne. Spises straks (men rester smager også godt varmet op dagen efter).

Kommentarer

Populære indlæg