Foreløbigt sidste indlæg med tysk tema!
Tarte flambee/Flammkuchen er en tysk-fransk specialitet, som umiddelbart minder meget om en pizza med sin tynde, sprøde brødbund, men den er mere "voksen" med sit meget sinmple fyld af creme fraiche, røget bacon, løg og lidt krydderier. Jeg kommer helt sikkert til at lave Flammkuchen mange gange i mit liv.
Så opskriften herunder er helt old school/traditionel, men stay posted for en nordisk version af denne skønne spise her på bloggen på et senere tidspunkt. Og en stor tak for inspirationen til Claus - og for at have introduceret mig til denne lækre og nemme ret!
Dej:
2 dl vand
20 g gær
½ tsk sukker
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
Ca 300 g pizzamel/ tipo 00 + ekstra til udrulning
Fyld:
3 spsk creme fraiche
1 pk bacon i tynde skiver (ca 125 g)
1 rødløg
Muskatnød (kan udelades)
Friskkværnet peber
Instruktioner:
Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, sukker, salt og mel. Ælt dejen godt igennem, og lad den herefter hæve under et klæde i 1 times tid.
Varm ovnen op til 225 grader varmluft med en bageplade i ovnen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tynd pizza og kom den forsigtigt over på et stykke bagepapir.
Fordel creme fraichen i et tyndt lag over pizzaen. Skær løget i tynde skiver og baconen i mindre stykker, og fordel også disse over pizzaen. Riv lidt muskatnød over og et godt drys peber.
Bag midt i ovnen til bunden er gennembagt og sprød i kanterne. Spises straks (men rester smager også godt varmet op dagen efter).
Kommentarer
Send en kommentar