Gå videre til hovedindholdet

Drømme-mazarin-muffinsAltså, det er sådan, at når min mand en sjælden gang i mellem skal arbejde på en lørdag, så er det blevet en slags tradition for mine piger og mig, at vi lige skal bage noget kage og så spise den, mens vi ser en god film, som vi (helst) har set 500 gange før. Fordi det er jo sådan lidt undtagelsestilstands-agtigt, når den eneste mand i huset ikke er der i en hel dag. Det giver mening, ikke? Det forstår man godt?

Sidst vi var alene hjemme, ønskede ældstebarnet Julie sig drømmekage, og den kage er jo ikke en klassiker for ingenting. Blød kage toppet med sød og snasket kokos. Det er jo genialt. 

Alligevel tænkte jeg, at vi lige skulle prøve at bage den på lidt anderledes vis, for jeg synes faktisk, kagebunden kan have tendens til at blive en anelse tør (skrev jeg virkelig det? Næsten blasfemi!). Så derfor tænkte jeg, at en mazarinbund måske kunne være en god ide - og det var det sørme også. Mazarinen giver en svampet og blød bund, som passer super godt til toppingen. 

Vi bagte efter ønske fra yngstebarnet Emilie drømmekagen som muffins, og det var også et hit. Ihvertfald er der jo så ingen, der føler sig snydt over ikke at få det største stykke eller et hjørne. Ikke at vi går op i den slags selvfølgelig. Vi kan desuden anbefale at se Harry Potter-film under indtag af kagen. De to ting passede storartet sammen.

Rigtig god søndag!

Drømme-mazarin-muffins (12 stk)
Kage:
150 g blødt smør
150 g marcipan
150 g rørsukker
1 tsk vanillesukker
3 æg
1 dl hvedemel

Topping:
175 g kokosmel
150 g farin
50 g smør i tern
1 dl mælk

Kage:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Rør det bløde smør, vanillesukker og sukker rigtig godt sammen. Riv marcipanen groft på et groft rivejern, eller del den i mindre stykker, og rør den også rigtig godt i smørret, så der ikke er nogen marcipanklumper. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt med et piskeris mellem hvert æg. Kom til sidst melet i, og rør kort til melet er blandet i.

Kom 12 papir-muffinforme i en metal muffinform (eller smør en muffinform grundigt med smør og mel) og fordel dejen heri. Dejen skal kun fylde formene omkring halvt op, for der skal jo også være plads til alt det gode fyld.

Kom muffinformen i ovnen og bag 15-20 min, til muffins'ene er let gyldne på toppen.

Topping:
Imens muffins'ene bager, kommes alle ingredienserne til toppingen i en gryde (smør og mælk først) og varmes godt igennem, til smørret er helt smeltet, og det hele er blevet en lækker, klistret masse. 

Tag muffins'ene ud af ovnen, og lad dem køle af et minut eller to. Kom herefter topping på hver muffin med en ske (jeg synes, der skal så meget topping på som fysisk muligt, men nogle foretrækker måske mindre???).

Kom muffins'ene i ovnen igen i 5-7 min, før de tages ud af ovnen og afkøles i formen. Kan fint holde sig et par dage eller tre i en lukket beholder.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt