Gå videre til hovedindholdet

Fennikelsalat med pink grape, avocado, belugalinser og tahin-dressing



Normalt bestræber jeg mig her på bloggen på at lave retter, der kommer fra forskellige verdenshjørner, men den salat kan vist ikke tilskrives ét bestemt køkken. Den er bare god og fuld af vitaminer her i januar tristessen. Fedme fra avocado, linser og tahindressing, friskhed fra grapen og knas fra 
fenniklen. Jeg tror faktisk det er en af mine yndlingssalater. Perfekt som forret eller en let frokost.
Fennikelsalat med pink grape, avocado, belugalinser og tahin-dressing (2 pers)
1 lille fennikel
1 pink grape
1 stor avocado
1 ds belugalinser
Lidt friskkværnet peber

Tahindressing:
3 spsk tahin
2 tsk citronsaft
2 tsk flydende honning
Ca ½ dl koldt vand
Salt og friskkværnet peber


Salat:
Rengør fenniklen og fjern stokken. Skær fenniklen i tynde skiver og anret på et fad. Gem evt. lidt af de små grønne dild-lignende blade til pynt.

Skær avocadoen i skiver og anret ovenpå fenniklen. 

Dræn beluga-linserne og anret små skefulde af linserne ovenpå fennikel og avocado.


Endelig skære grapen i mindre stykker (jeg skar hinderne fra, så kun det lækre frugtkød var tilbage, men det behøver man ikke gøre). Anret også disse på fadet.

Vrid lidt frisk peber hen over salaten.

Dressing:
Rør tahin, citronsaft og honning godt sammen, så det er helt blandet og glat. Tilsæt vand lidt ad gangen til du får den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft. 

Dryp dressing over salaten eller server dressingen i en lille skål, så man selv kan dosere.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...