Bagt grød med blåbær, nødder og chiafrø


Den første gang jeg hørte om bagt grød, syntes jeg, det lød så mærkeligt, at jeg var nødt til at prøve det. Jeg mener, grød er jo allerede kogt - skal det så også bages oveni? Hvor besværligt er det lige?

Ikke særligt besværligt, skulle det vise sig, og nu er jeg blevet ret vild med det. Det tager lige en anelse længere tid end at smide en old school havregrød sammen, men til gengæld smager det meget bedre (med sprød top og blød midte), og man kan blande alverdens gode sager i, såsom frugt og nødder og holde sulten fra døren helt frem til frokost. Prøv det en weekend morgen med en god, stærk kop te til!

Bagt grød (2 portioner)

Lidt smør eller smagsneutral olie
50 g. blåbær (frosne er fine)
1 spsk. agavesirup eller flydende honning
½ tsk majsstivelse (kan udelades)
1 spsk peanutbutter (kan udelades, men det ville være dumt)

1 banan
1 æg
½ dl mælk, gerne mandelmælk
1 dl. finvalsede havregryn
1 spsk chiafrø (kan udelades)
1 tsk bagepulver
1 nip salt
½ dl blandede nødder

Tænd ovnen på 175 grader.
Smør to ramekiner/små ovnfaste skåle godt med smør eller smagsneutral olie. Fordel blåbærrene i ramekinerne og hæld sirup/honning og evt. majsstivelse over. Vend rundt, så det bliver blandet let sammen. ½ spsk peanutbutter lægges ovenpå bærrene i hver ramekin

I en skål moses banenen grundigt, og æg og mælk blandes i. Herefter blandes havregryn, chiafrø, salt og bagepulver i, og endelig vendes nødderne i. Havregrynsblandingen fordeles over bærrene i skålene, der sættes ind midt i ovnen og bages 20-25 min. til overfladen er gylden og sprød, men midten stadig er blød og saftig.

Kommentarer

Populære indlæg