Falafler m. tahindressingJeg elsker falafler (SURPRISE!!) og har selv forsøgt at lave dem flere gange, men er hver gang endt med at stå med sådan nogle lidt tørre falafel-krummer, der bare ikke vil hænge sammen og tilmed er noget tørre og søger ly i ganen, når man spiser dem. Måske er det, fordi jeg ikke frituresteger dem, eller måske er det fordi jeg bruger kikærter fra dåse, men jeg har simpelthen ikke tålmodighed til at udbløde og koge de små størrelser, så jeg har måttet finde på noget andet. Og det blev altså at tilsætte et æg, der ligesom kunne holde sammen på det hele (noget man også godt kunne bruge i livet helt generelt). 

Det er strider garanteret mod falaflens natur at blande sådan et æg i, men nu får jeg hurtige, sprøde, saftige og knap så porøse falafler. Her serveret med en frisk og cremet tahindressing.

Falafler m. tahindressing (ca. 20 stk)
Falafler
2 ds kikærter, drænet 
3 fed hvidløg
1 rødløg, skåret i 4
2 spsk tahin
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
Et bundt bredbladet persille
Saft af ½ citron
Salt
1 æg
Smagsneutral olie til stegning

Alle ingredienser pånær æg og olie blendes med en stavblender eller i en foodprocesser indtil du har en helt glat kikærte-fars uden klumper af hvidløg eller andre grimme overraskelser. Smag farsen til, måske den har brug for mere salt eller citron. Bland herefter ægget i - det skal røres godt ud i farsen.

Varm en pande godt op og put en spiseskefuld olie i. Steg falaflerne over en god varme. De er noget skrøbelige, så vend dem med en spatel og en venlig men bestemt hånd. Steges 2-3 minutter på hver side til de er sprøde udenpå, men bløde indeni.

Tahindressing
3 spsk tahin
Saft af ½ citron
2 spsk god olivenolie
½ fed hvidløg, presset
Salt
Evt lidt vand

Ingredienserne blandes godt og er herefter klar til brug. Bliver dog endnu bedre af lige at stå og hvile ½ times tid. Tilsæt lidt vand, hvis du synes dressingen er for tyktflydende.

Kommentarer

Populære indlæg