Gå videre til hovedindholdet

Falafler m. tahindressingJeg elsker falafler (SURPRISE!!) og har selv forsøgt at lave dem flere gange, men er hver gang endt med at stå med sådan nogle lidt tørre falafel-krummer, der bare ikke vil hænge sammen og tilmed er noget tørre og søger ly i ganen, når man spiser dem. Måske er det, fordi jeg ikke frituresteger dem, eller måske er det fordi jeg bruger kikærter fra dåse, men jeg har simpelthen ikke tålmodighed til at udbløde og koge de små størrelser, så jeg har måttet finde på noget andet. Og det blev altså at tilsætte et æg, der ligesom kunne holde sammen på det hele (noget man også godt kunne bruge i livet helt generelt). 

Det er strider garanteret mod falaflens natur at blande sådan et æg i, men nu får jeg hurtige, sprøde, saftige og knap så porøse falafler. Her serveret med en frisk og cremet tahindressing.

Falafler m. tahindressing (ca. 20 stk)
Falafler
2 ds kikærter, drænet 
3 fed hvidløg
1 rødløg, skåret i 4
2 spsk tahin
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
Et bundt bredbladet persille
Saft af ½ citron
Salt
1 æg
Smagsneutral olie til stegning

Alle ingredienser pånær æg og olie blendes med en stavblender eller i en foodprocesser indtil du har en helt glat kikærte-fars uden klumper af hvidløg eller andre grimme overraskelser. Smag farsen til, måske den har brug for mere salt eller citron. Bland herefter ægget i - det skal røres godt ud i farsen.

Varm en pande godt op og put en spiseskefuld olie i. Steg falaflerne over en god varme. De er noget skrøbelige, så vend dem med en spatel og en venlig men bestemt hånd. Steges 2-3 minutter på hver side til de er sprøde udenpå, men bløde indeni.

Tahindressing
3 spsk tahin
Saft af ½ citron
2 spsk god olivenolie
½ fed hvidløg, presset
Salt
Evt lidt vand

Ingredienserne blandes godt og er herefter klar til brug. Bliver dog endnu bedre af lige at stå og hvile ½ times tid. Tilsæt lidt vand, hvis du synes dressingen er for tyktflydende.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte