Gå videre til hovedindholdet

Middelhavs-sandwich med halloumi, ratatouille og chimichurri


Jeg hepper på sommeren (ikke bare forår, men hardcore sommer!) og er derfor tyvstartet på sommermaden med denne snaskede middelhavs-inspirerede sandwich med halloumi og chimichurri.

Halloumi ligner og smager lidt henad feta, men er hårdere i filten og skal steges for at smage hæderligt. Hvis man smager på den rå, er den bare gummiagtig og vandet, men når den så har været en tur på grillen eller stegepanden, er den salt, sprød udenpå og fløjsblød indeni. Man kan som regel finde den på køl lige ved siden af fetaen.

Chimichurri er en dressing og/eller marinade, der stammer fra Argentina og typisk spises sammen med grillet kød, men det skal man ikke lade sig stoppe af. Det smager nemlig fantastisk på sådan cirka alt andet man kan komme i tanke om også - og ikke mindst i en sandwich. Det er lige dele krydret, cremet, skarpt og salt, og jeg har tænkt mig at marinere mig selv og alle fødevarer i chimichurri sommeren over. 

ChimichurriMiddelhavs-sandwich med halloumi, ratatouille og chimichurri (4 pers)

4 focaccia-boller (se forrige indlæg for opskrift)

1 pakke halloumi/grillost + lidt olivenolie

Skær halloumien i tynde skiver (ca. ½ cm) og varm olien godt op i en pande. Steg skiverne ved middelhøj varme på begge sider, så de får lidt farve, 2-3 minutter på hver side.

Ratatouille
1 rød peber
1 gul peber
1 grøn peber
1 aubergine
4 tomater
En smule god olivenolie
Lidt salt

Tænd ovnen på 180 grader. Skær peberfrugt i strimler, og auberginen og tomaten i tynde skiver. Vend det hele rundt i lidt olivenolie og bred det ud på en bageplade med bagepapir (eller bred det ud på bagepladen og dryp herefter med olien). Drys lidt salt på.Sæt i ovnen i ca. 30 min. Vend lidt rundt i grøntsagerne ind i mellem. 

Varm focaccia-bollerne med i ovnen de sidste 5 minutter. 

Chimichurri:
2 spsk rødvinseddike
4 spsk god olivenolie
Juice fra 1/4 citron
½ rødløg, hakket fint
½ fed hvidløg, meget finthakket
½ rød chili, uden kerner, finthakket
1 lille bundt persille, finthakket
1 tsk oregano (gerne hakket frisk oregano, eller er tørret fint)
1 tsk koriander (gerne frisk og hakket, men tørret er fint)
Salt

Alle ingredienserne blandes sammen og smages til. Det må godt smage af noget - husk at det skal "bare" skal bruges som en slags dressing.

Skær bollerne over og fyld dem med grøntsager og halloumi med nogle generøse skefulde chimichurri dryppet hen over.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)