Middelhavs-sandwich med halloumi, ratatouille og chimichurri


Jeg hepper på sommeren (ikke bare forår, men hardcore sommer!) og er derfor tyvstartet på sommermaden med denne snaskede middelhavs-inspirerede sandwich med halloumi og chimichurri.

Halloumi ligner og smager lidt henad feta, men er hårdere i filten og skal steges for at smage hæderligt. Hvis man smager på den rå, er den bare gummiagtig og vandet, men når den så har været en tur på grillen eller stegepanden, er den salt, sprød udenpå og fløjsblød indeni. Man kan som regel finde den på køl lige ved siden af fetaen.

Chimichurri er en dressing og/eller marinade, der stammer fra Argentina og typisk spises sammen med grillet kød, men det skal man ikke lade sig stoppe af. Det smager nemlig fantastisk på sådan cirka alt andet man kan komme i tanke om også - og ikke mindst i en sandwich. Det er lige dele krydret, cremet, skarpt og salt, og jeg har tænkt mig at marinere mig selv og alle fødevarer i chimichurri sommeren over. 

ChimichurriMiddelhavs-sandwich med halloumi, ratatouille og chimichurri (4 pers)

4 focaccia-boller (se forrige indlæg for opskrift)

1 pakke halloumi/grillost + lidt olivenolie

Skær halloumien i tynde skiver (ca. ½ cm) og varm olien godt op i en pande. Steg skiverne ved middelhøj varme på begge sider, så de får lidt farve, 2-3 minutter på hver side.

Ratatouille
1 rød peber
1 gul peber
1 grøn peber
1 aubergine
4 tomater
En smule god olivenolie
Lidt salt

Tænd ovnen på 180 grader. Skær peberfrugt i strimler, og auberginen og tomaten i tynde skiver. Vend det hele rundt i lidt olivenolie og bred det ud på en bageplade med bagepapir (eller bred det ud på bagepladen og dryp herefter med olien). Drys lidt salt på.Sæt i ovnen i ca. 30 min. Vend lidt rundt i grøntsagerne ind i mellem. 

Varm focaccia-bollerne med i ovnen de sidste 5 minutter. 

Chimichurri:
2 spsk rødvinseddike
4 spsk god olivenolie
Juice fra 1/4 citron
½ rødløg, hakket fint
½ fed hvidløg, meget finthakket
½ rød chili, uden kerner, finthakket
1 lille bundt persille, finthakket
1 tsk oregano (gerne hakket frisk oregano, eller er tørret fint)
1 tsk koriander (gerne frisk og hakket, men tørret er fint)
Salt

Alle ingredienserne blandes sammen og smages til. Det må godt smage af noget - husk at det skal "bare" skal bruges som en slags dressing.

Skær bollerne over og fyld dem med grøntsager og halloumi med nogle generøse skefulde chimichurri dryppet hen over.

Kommentarer

Populære indlæg