Gå videre til hovedindholdet

Middelhavs-sandwich med halloumi, ratatouille og chimichurri


Jeg hepper på sommeren (ikke bare forår, men hardcore sommer!) og er derfor tyvstartet på sommermaden med denne snaskede middelhavs-inspirerede sandwich med halloumi og chimichurri.

Halloumi ligner og smager lidt henad feta, men er hårdere i filten og skal steges for at smage hæderligt. Hvis man smager på den rå, er den bare gummiagtig og vandet, men når den så har været en tur på grillen eller stegepanden, er den salt, sprød udenpå og fløjsblød indeni. Man kan som regel finde den på køl lige ved siden af fetaen.

Chimichurri er en dressing og/eller marinade, der stammer fra Argentina og typisk spises sammen med grillet kød, men det skal man ikke lade sig stoppe af. Det smager nemlig fantastisk på sådan cirka alt andet man kan komme i tanke om også - og ikke mindst i en sandwich. Det er lige dele krydret, cremet, skarpt og salt, og jeg har tænkt mig at marinere mig selv og alle fødevarer i chimichurri sommeren over. 

ChimichurriMiddelhavs-sandwich med halloumi, ratatouille og chimichurri (4 pers)

4 focaccia-boller (se forrige indlæg for opskrift)

1 pakke halloumi/grillost + lidt olivenolie

Skær halloumien i tynde skiver (ca. ½ cm) og varm olien godt op i en pande. Steg skiverne ved middelhøj varme på begge sider, så de får lidt farve, 2-3 minutter på hver side.

Ratatouille
1 rød peber
1 gul peber
1 grøn peber
1 aubergine
4 tomater
En smule god olivenolie
Lidt salt

Tænd ovnen på 180 grader. Skær peberfrugt i strimler, og auberginen og tomaten i tynde skiver. Vend det hele rundt i lidt olivenolie og bred det ud på en bageplade med bagepapir (eller bred det ud på bagepladen og dryp herefter med olien). Drys lidt salt på.Sæt i ovnen i ca. 30 min. Vend lidt rundt i grøntsagerne ind i mellem. 

Varm focaccia-bollerne med i ovnen de sidste 5 minutter. 

Chimichurri:
2 spsk rødvinseddike
4 spsk god olivenolie
Juice fra 1/4 citron
½ rødløg, hakket fint
½ fed hvidløg, meget finthakket
½ rød chili, uden kerner, finthakket
1 lille bundt persille, finthakket
1 tsk oregano (gerne hakket frisk oregano, eller er tørret fint)
1 tsk koriander (gerne frisk og hakket, men tørret er fint)
Salt

Alle ingredienserne blandes sammen og smages til. Det må godt smage af noget - husk at det skal "bare" skal bruges som en slags dressing.

Skær bollerne over og fyld dem med grøntsager og halloumi med nogle generøse skefulde chimichurri dryppet hen over.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte