Gå videre til hovedindholdet

Franske eclairs med tre slags fyld


Hvis man liiiige står og mangler en fin kage at servere til påskefrokosten, så er eclairs perfekte. De er lette, lækre, ser nuser ud og er slet ikke svære at lave. Faktisk er det jo bare vandbakkelser, som er pimpet op med alt muligt og pyntet af hjertets lyst. Man kan sagtens pynte dem meget mere påsket, end jeg har gjort her. Jeg er bare ikke så stor fan af påskepynt (modsat julepynt, som jeg elsker), så disse tre varianter er iklædt forårs-outfit med spiselige forårsblomster, men mulighederne er jo uendelige! 


Rigtig god påske!


Eclairs (vandbakkelser) (10-12 stk)
100 g smør
2 dl vand
100 g mel
1 tsk sukker
3 æg

Hæld vand og smør i en kasserolle og varm op til smørret er smeltet og vandet koger. Tag kasserolen af varmen, mens du rører mel og sukker i. Sæt kasserolen tilbage over medium varme, mens du rører-rører-rører et par minutter, indtil dejen samler sig, slipper siderne på kasserollen og i det hele taget bare ser glat og lækker ud.

Tag nu dejen af varmen, og lad den stå og køle lidt af 5-10 minutter, mens du rører de tre æg sammen i en skål og tænder for ovnen på 200 grader. Rør nu ægget i dejen ad flere omgange. Rør godt mellem hver gang, så ægget bliver helt integreret i dejen. Dejen skulle nu gerne være helt glat og ret fast.

Kom dejen i en sprøjtepose. Klip et ca. 1 cm stort hul i enden på posen og sprøjt ca. 10 cm lange stænger ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt dem med god afstand, da de vokser en del. Bag dem i ovnen 20-25 minutter og lad for himlens skyld være med at åbne ovnen de første 15 minutter, da de skrøbelige vandbakkelser ellers kollapser. De skal gerne puffe op, tørre ud og blive hule indeni, så der er god plads til al den lækre fyld.

Når vandbakkelserne er gyldne og bagte tages de ud. Lav små huller i siden på dem med en lille skarp kniv, så den varme luft kan slippe ud og ikke får dem til at klaske sammen. 

Når vandbakkelserne er helt kølet af, kan de skære over og fyldes med, hvad du nu har lyst til.

Mocha eclair
Mochafyld og -glasur (nok til 4 stk)
1 past. æggeblomme
½ bøtte mascarpone
2 spsk flormelis
1 tsk knust nescafe
1 past. æggehvide

1 dl flormelis
En lille smule meget stærk kaffe
Evt spiselige blomster eller andet pynt.

Bland æggeblomme, nescafe, mascarpone og flormelis godt sammen. Pisk den past. æggehvide stiv og vend i mascarponen i.

Til glasuren blandes flormelissen med en lille smule stærk kaffe, til den har den konsistens du gerne vil have. Pynt låget på vandbakkelserne med glasur og hvad du ellers har af fine sager.

Hindbær eclair
Hindbærfyld- og glasur (nok til 4 stk)
1 dl fløde
½ dl flormelis
1 tsk vanillesukker
1½ dl friske hindbær

1 dl flormelis
En lille smule vand
Evt lidt pastafarve
Evt spiselige blomster eller andet pynt.

Bland flormelis og vanillesukker i fløden og pisk fløden stiv. Skær hindbærrene i mindre stykker og vend dem forsigtigt i. Fyld i vandbakkelserne.

Til glasuren blandes flormelissen med en lille smule vand, til den har den konsistens du gerne vil have. Bland evt lidt pastafarve i. Pynt låget på vandbakkelserne med glasur og hvad du ellers har af fine sager.

Chokolade eclair

Chokoladefyld- og glasur (nok til 4 stk)
½ bøtte mascarpone
1 past. æggeblomme
2 spsk flormelis
1 stor tsk kakao
1 past. æggehvide

1 dl flormelis
1 tsk kakao
En lille smule vand
Evt spiselige blomster og andet spiseligt pynt.

Bland æggeblomme, kaffe, mascarpone og flormelis godt sammen. Pisk den past. æggehvide stiv og vend i mascarponen i.

Til glasuren blandes flormelissen med kakao og røres herefter med en lille smule vand, til glasuren har den konsistens, du gerne vil have. Pynt låget på vandbakkelserne med glasur og hvad du ellers har af fine sager.

Mmmm

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte