Sprøde "natten-over" vafler med havregryn og kardemomme


 Morgenmads-sagaen fortsætter.På sin vis er det heldigt, vi bor så langt fra en bager, for ellers havde weekend-morgenmaden måske bare bestået af helt almindelige rundstykker - som jeg i øvrigt elsker! Istedet er jeg begyndt at se det som en fin udfordring at finde på forskellige former for weekend-morgenmad, der er forholdvist nemt og hurtigt at lave - og lækkert ikke mindst. 

Jeg kan godt lide en morgenmad, der mætter uden at være al for tung, og i den kategori passer disse vafler perfekt. De er både mættende (pga. havregrynene), lækkert fluffy og sprøde, og med en masse friskskåret frugt til, får man efter min mening en skøn start på dagen. De er desuden hurtige at bage på dagen, fordi dejen laves med gær og hæver i køleskabet natten over. Dejen er derfor stort set klar til bagning i vaffeljernet om morgenen - der skal bare blandes æg i. Hurtigt, nemt og lækkert!
Natten-over vafler med frugt (8-10 vafler)
Aftenen før:
4 dl mælk
1 dl vand
20 g gær
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
2 spsk sukker
2 dl havregryn
3 dl. hvedemel (eller 1 dl. groft mel og 2 dl. hvedemel)

Dagen efter:
2 æg
Lidt smør til stegning
Din yndlingsfrugt.

Mælk og vand blandes i en stor skål og gæren opløses heri. Resten af ingredienserne blandes i og der røres til der er ikke er klumper i dejen (andet end de små klumper, der skyldes havregrynene). Skålen dækkes med husholdningsfilm og sættes på køl natten over.

Om morgenen (eller når vaflerne skal spises) deles æggene i hvide og blomme. Blommerne blandes forsigtigt i dejen, der gerne skulle være hævet lidt eller ihvertfald være lidt boblende. Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen. Hvis man ikke kan overskue at piske hviderne, piskes de to hele æg bare let sammen og blandes i dejen - det bliver også helt fint omend ikke helt så luftigt.

Vaflerne steges sprøde med lidt smør i et vaffeljern og spises med det samme draperet i rigelige mængder af din yndlingsfrugt.

Kommentarer

Populære indlæg