Gå videre til hovedindholdet

Pasta med avocado-pesto, bagte tomater og pinjekerner


Aaahrmen, er der ingen ende på de lækre retter italienerne kan finde på? Som om pesto i sig selv ikke er godt nok, så har nogen også fundet på at putte blød og cremet avocado i i stedet for olivenolie. Pestoen her er derfor ikke nær så grynet og fedtet som almindelig pesto og så behøver man ikke at være så nervøs for at smile bagefter, fordi der ikke er nær så meget, der kan sætte sig fast i ens tænder (og alt dette er ikke for at bad mouthe almindelig pesto, som jo smager fremragende, men bare for at fremhæve avocado-pestoens fortræffeligheder).

Jeg smagte første gang denne utroligt nemme og lækre ret under en veninde-weekend i København, og en ret er jo bare ekstra god, hvis den også indeholder en lille nostalgisk dimension - og det gør denne ret i dén grad for mig.


Pasta med avocado-pesto, bagte tomater og pinjekerner (2 pers.)

200 g. pasta

Avocado-pesto
2 perfekt modne avocadoer
En stor håndfuld frisk basilikum
1-2 fed hvidløg
Saft af ½ citron
Evt lidt kogevand fra pastaen
Salt & peber

50 g pinjekerner

250 g cherrytomater
Lidt god olivenolie
Salt og peber

Parmesan

Tænd ovnen på 150 grader. Skær tomaterne over, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt ind midt i ovnen ½ time.

Rist pinjekernerne på en tør, varm pande et par minutter. Ryst panden undervejs og pas godt på, at kernerne ikke brænder på - de skal bare have en anelse farve.

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. 

Blend alle ingredienserne til avocado-pestoen. Put evt. lidt af kogevandet fra pastaen i, hvis pestoen bliver for fast.

Dræn vandet fra pastaen og vend pestoen i. Server med tomater, pinjekerner og lidt revet parmesan.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)