1001 nats salat med tahindressing
Åh januar, for syv sytten da!

Den her måned er bare så lang og mørk og land og blæsende og lang og våd. Selvom jeg føler mig mega-over-heldig at være født i et rigt og demokratisk velfærdssamfund, så undrer det mig her om vinteren, hvordan vores forfædre i tidernes morgen kunne finde på at slå sig ned et sted, der er så mørkt, koldt og trist om vinteren. 

Anyhoo, så trænger jeg tit her i januar til en vitamin-indsprøjtning fra de varmere, mere eksotiske himmelstrøg - og det kan man heldigvis få i form af en salat fuld af farver og vitaminer, som denne 1001 nats salat med både appelsiner, pistacienødder og granatæbler og ikke mindst en virkelig lækker tahin-dressing. Prøv den, når det hele bliver lidt for gråt.
1001 nats salat (2-3 pers)
2½ dl perlecouscous
Kerner fra ½ granatæble
2 appelsiner
½ blomkål
½ rødløg
50 g. pistacienødder
2 spsk honning

Tahin-dressing
1 spsk tahin
½ tsk hvidløgspulver (eller ½ fed knust hvidløg)
2 spsk appelsinsaft
2-3 spsk koldt vand
Salt & peber

Kog perlecouscous'en efter anvisningen på pakken (typisk 10-12 min) og afkøl den.

Bland pistacienødder med honning og hæld blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom pladen i en 160 grader varm ovn i et kvarters tid. Rør lidt rundt i blandingen et par gange undervejs. Skil nødderne fra hinanden med en ske og lad afkøle.

Skær appelsinerne i skiver eller både, og skær blomkål og rødløg i tynde skiver. Bland forsigtigt salatens dele sammen og anret i en skål.

Rør alle ingredienserne til dressingen grundigt sammen, smag til og server sammen med salaten.

Kommentarer

Populære indlæg