Frokost-salat med avocado, kikærter og feta


I de godt to år jeg har været på min nuværende arbejdsplads, har vi haft en kantine, der udbød frokost af en noget svingende kvalitet. Men jeg hang på, for jeg er bare ikke pjattet med det der madpakke-halløj. Sådan én skal jo laves hjemmefra, og af en eller anden grund er jeg altid meget uinspireret, når det gælder frokost. Derudover består sådan én oftest af rugbrød, som jeg bare ikke er pjattet med (med mindre rugbrødet er højt belagt eller befinder sig i en sønderjysk rugbrødslagkage, se her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/snderjysk-brdtorterugbrdslagkage.html). 

Nu er der imidlertid sket det, at kantinen holder lukket i tre måneder, og derfor er jeg nødt til selv at finde på noget frokost-værk i den tid (ja, jeg ved det godt; jeg prøver at være tapper). Jeg tænker, det primært bliver noget med nogle aftensmadsrester, men de dage jeg ellers har overskud til at lave det, kunne det også godt være noget med en god, mættende salat, såsom denne avocado, kikærte og feta salat.

Opskriften her er kraftigt inspireret - for ikke at sige tyv-lånt - fra den fine, fine blog "Two peas and their pod". Originalen kan ses her: https://www.twopeasandtheirpod.com/chickpea-avocado-feta-salad/. Salaten smager fantastisk - cremethed fra avocadoen og fetaen, knas fra løgene, dejlig fylde fra kikærterne og sødme fra majsene -  og er dejligt mættende. Hvis man spiser lidt brød til, kan den fint strække til to personer. Uden brød kan jeg uden problemer spise den helt selv, men så er jeg også mæt frem til aftensmaden.
Frokost-salat med avocado, kikærter og feta (1-2 pers)
1 ds kikærter
1 stor avocado
½ dl majs
1 lille rødløg
Juice fra ½ lime eller citron
50 g feta
Salt & peber
Lidt skovsyre til pynt (havde jeg været åndsnærværende nok til at købe frisk koriander, havde jeg brugt det)

Skær avocadoen i mundrette bidder, skær tomaterne i halve, skær løget midt over og derefter i tynde skiver. Bland kikærter, avocado, majs og rødløg i en skål. Dryp citron/limejuicen over og vend rundt. Smuldr fetaen i. Smag til med salt og peber (spar ikke på peberet!). Drys evt. med lidt skovsyre eller frisk koriander.

Kommentarer

Populære indlæg