Gå videre til hovedindholdet

Frokost-salat med avocado, kikærter og feta


I de godt to år jeg har været på min nuværende arbejdsplads, har vi haft en kantine, der udbød frokost af en noget svingende kvalitet. Men jeg hang på, for jeg er bare ikke pjattet med det der madpakke-halløj. Sådan én skal jo laves hjemmefra, og af en eller anden grund er jeg altid meget uinspireret, når det gælder frokost. Derudover består sådan én oftest af rugbrød, som jeg bare ikke er pjattet med (med mindre rugbrødet er højt belagt eller befinder sig i en sønderjysk rugbrødslagkage, se her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/snderjysk-brdtorterugbrdslagkage.html). 

Nu er der imidlertid sket det, at kantinen holder lukket i tre måneder, og derfor er jeg nødt til selv at finde på noget frokost-værk i den tid (ja, jeg ved det godt; jeg prøver at være tapper). Jeg tænker, det primært bliver noget med nogle aftensmadsrester, men de dage jeg ellers har overskud til at lave det, kunne det også godt være noget med en god, mættende salat, såsom denne avocado, kikærte og feta salat.

Opskriften her er kraftigt inspireret - for ikke at sige tyv-lånt - fra den fine, fine blog "Two peas and their pod". Originalen kan ses her: https://www.twopeasandtheirpod.com/chickpea-avocado-feta-salad/. Salaten smager fantastisk - cremethed fra avocadoen og fetaen, knas fra løgene, dejlig fylde fra kikærterne og sødme fra majsene -  og er dejligt mættende. Hvis man spiser lidt brød til, kan den fint strække til to personer. Uden brød kan jeg uden problemer spise den helt selv, men så er jeg også mæt frem til aftensmaden.
Frokost-salat med avocado, kikærter og feta (1-2 pers)
1 ds kikærter
1 stor avocado
½ dl majs
1 lille rødløg
Juice fra ½ lime eller citron
50 g feta
Salt & peber
Lidt skovsyre til pynt (havde jeg været åndsnærværende nok til at købe frisk koriander, havde jeg brugt det)

Skær avocadoen i mundrette bidder, skær tomaterne i halve, skær løget midt over og derefter i tynde skiver. Bland kikærter, avocado, majs og rødløg i en skål. Dryp citron/limejuicen over og vend rundt. Smuldr fetaen i. Smag til med salt og peber (spar ikke på peberet!). Drys evt. med lidt skovsyre eller frisk koriander.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...