Havre-scones


Scones er geniale.

Ikke bare smager de vidunderligt. De er også lynhurtige at bage, fordi de ikke skal hæve, men straks skal kastes ind i ovnen. Jeg er vild med de søde scones - hvad enten det er med frisk frugt, tørret frugt eller chokolade, men denne opskrift på en grovere variant med havre er slet ikke tosset. De er gode med ost, syltetøj, honning eller bare lidt (eller meget) smør på. Når de er helt friskbagte, smager de godt uden noget og præcis som de er.
Havrescones (8-10 stk)
1 dl havregryn
1 dl kogende vand
250 g. groft mel (f.eks. grahamsmel)
1 tsk fint salt
1½ tsk bagepulver
1 dl yoghurt naturel
50 g smør
Lidt mel til udrulning og lidt mælk til pensling
Lidt ekstra havregyn til drys

Sæt ovnen på 200 grader varmluft.

Bland havregryn og kogende vand i en lille skål og lad stå 10 min.

Bland mel, salt og bagepulver i en lidt større skål. Kom den kolde smør i og smuldr den ud i melet til det er som fint rasp. KOm yoghurt og havregrynsblanding i også og saml det hurtigt til en lidt klistret dej (den skal endelig ikke æltes, bare lige samles).

Kom dejen ud på et meldrysset bord. Klap den flad med hænderne så den er ca. 1½ cm tyk. Kom lidt mel på en udstikker eller et glas, der er ca. 7 cm i diameter og udstik scones af dejen. Saml resten af dejen og gentag til der ikke er mere dej.

Kom scones'ene på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med mælk og drys lidt havregryn over. Bag dem midt i ovnen i 12-15 min.

Smager bedst samme dag de er bagt, men kan evt. fryses ned og tøes op i ovnen ved 100 grader eller flækkes og ristes på brødristeren.

Kommentarer

Populære indlæg