Bagt græsk salat


Ooooog så er julen forbi, nytåret omme, det er kold og klam januar, og hverdagen er allerede styrtløbet i gang igen. Det er næsten for voldsomt.

Én ting, der dog er meget rart, bliver at komme tilbage til en lidt grønnere og lettere hverdagsmad. Jeg ELSKER julemad og knas og alt hvad der ellers hører til af spiselige glæder i december måned, men man når bare et punkt, hvor det ligesom er nok.

Her på bloggen starter 2018 derfor med en - i al beskedenhed - helt fantastisk varm salat. Græsk salat er i sig selv virkelig lækker, synes jeg, men at give den en tur i ovnen med masser af krydderier giver lige det hele et ekstra skud smag. Den er desuden nem og hurtig at lave, så den kan varmt anbefales som hverdagsret.
Bagt græsk salat (som tilbehør til 2 pers eller en god stor frokost til 1)
100 g. feta
3-4 fed hvidløg
1 lille rød chili (eller et drys tørret chili)
1 tsk tørret oregano
1 +1 spsk god olivenolie

8-10 små smagfulde tomater
1 stor håndfuld sorte oliven
1 lille rødløg
2 tsk kapers
½ ds artiskokhjerter
Revet skal af ½ usprøjtet citron (kan udelades)
Friskkværnet peber

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom fetaen i et lille fad og drys med finthakket chili og oregano og læg hvidløgsfedene ved. Dryp med olivenolie. Kom i ovnen i 10-12 min. til hvidløgsfedene er helt bløde.
Imens fetaen er i ovnen skæres tomater og artiskokhjerter i halve, kappers hakkes groft, og rødløget skæres i tynde skiver.

Tag fetaen ud af ovnen og tag hvidløgsfedene op og lad dem afkøle en anelse. Imens lægges tomater og artiskok omkring fetaen og fordel kapers, rødløg og oliven herover. Skær de bløde hvidløg ud af deres skal og hak dem groft og fordel over salaten. Dryp en smule olivenolie over hele herligheden. Kom salaten tilbage i ovnen i 4-5 minutter til det hele lige er gennemvarmt.

Tag salaten ud og drys med sort peber og evt. lidt revet citronskal. Nydes varm eller ved stuetemperatur.

Kommentarer

Populære indlæg