Hottokeki


Hvis du er til små, tykke pandekager, er dette lige opskriften for dig!

De japanske hottokeki (ja, navner er smukt afledt af det amerikanske hot cakes) er tårnhøje, søde, bløde og fluffy. De er et fint eksempel på en amerikansk ret, der er blevet japaniseret. De tager lidt længere tid at lave end almindelige pandekager, men er ulejligheden værd. Traditionelt serveres de med sirup eller koldt smør, men jeg synes, de er bedst med lidt frugt, gerne en form for citrus som modspil til alt det søde. 
Hottokeki (ca. 5-6 stk.)
2 æg
2 dl kærnemælk (eller alm. mælk)
1 tsk vanilleekstrakt
50 g. sukker
175 g mel
1 nip fint salt
1 tsk bagepulver
½ tsk natron

Lidt smør til stegning af pandekagerne
En rund metal-udstikker på ca 10-12 cm i diameter

Desuden:
Ahornsirup
Frisk frugt

Pisk mælk og æg sammen.

Bland de tørre ingredienser, og bland dem derefter i mælkeblandingen. 

Lad dejen stå i 15 min.

Varm en pande op ved middel-varme (pandekagerne skal bage længere end tynde pandekager, så ved for høj varme brænder de på) og sæt metal-formen på panden og fyld den halvt op med dej. Sæt forsigtigt et grydelåg over formen. Lad dejen stege indtil luftbobler danner sig på overfladen (10-15 min). Vend forsigtigt pandekagen og steg den et par minutter på den anden side.

Gentag med resten af dejen.

Server med sirup og frisk frugt.

Kommentarer

Populære indlæg