Hverdags-paellaArgh, så fik januar også ram på mig.

Jeg er blevet lagt ned af ondt i halsen, hovedpine og en let lille feber. Før det gik så galt, lavede jeg forleden denne dejlige spanske paella til min familie. Jeg kalder det en hverdags-paella, fordi der kun er nemme-at-få-fat-i ingredienser i, og så er den ret hurtigt lavet. Oveni kan man sagtens lave en tonse-stor portion, så der er til to dage. Den kan nemlig nemt varmes op i ovnen på anden-dagen.

God weekend derude - og god bedring til dem, der også er januar-sygdoms-ramte!
Hverdags-paella (6-8 pers.)
1 chorizo-pølse
Evt. lidt olivenolie
1 grøn peber
1 gul peber
1 rød peber
3 fed hvidløg
1 løg
300 g paella-ris
2 dl hvidvin (kan udelades - men det er da dumt)
7-8 dl grøntsagsbouillon
1 ds hakket tomat
2 dl ærter (optøede)
200 g rejer (optøede)
2 tsk paprika
Salt & peber

Til servering:
1 lille bundt frisk persille
1 citron

Skær chorizo-pølsen i skiver, der er knap 1 cm tykke. Varm en stor pande op og steg skiverne et par minutter på den tørre pande. Sørg for det bliver stegt på begge sider.

Skær imens grøn, gul og rød peber samt løget i tern. Hak hvidløgsfed fint.

Tag chorizo-skiverne op af panden, læg dem på en tallerken og stil til side til senere. Der skulle nu være en del fedtstof fra pølsen i panden, men ellers kan der suppleres med lidt olivenolie. Steg peberfrugt, hvidløg og løg i panden 3-4 min til løgene begynder at blive bløde. Kom risen i og rør rundt. Hæld vin i og derefter halvdelen af grøntsagsbouillonen. Lad simre 10 min. Rør rundt ind i mellem og hæld mere bouillon i, hvis paellaen er ved at tørre lidt ud. Fortsæt til risene er næsten mørre (15-20 min i alt).  

Kom de hakkede tomater og paprika ved, og lad simre til risene er præcis mørre (3-4 min). Smag til med salt og peber. Et minut inden servering kommes rejer, chorizo-skiver og ærter ved - de skal bare lige varmes igennem. 

Server med hakket persille og citronbåde.

¡Buen apetito!

Kommentarer

Populære indlæg