ShakshukaShakshuka er oprindeligt en nordafrikansk morgenmads-ret, der menes at stamme fra Tunesien, men nu findes i mange forskellige udgaver i det meste af det nordlige Afrika og mellemøsten. 

Det er nemt at forstå rettens popularitet. Den er nem, hurtig, kan varieres i det uendelige og smager skønt. Faktisk synes jeg sagtens, retten kan bruges som både frokost eller en supernem og hurtig aftensmad. Denne udgave er meget plain, men man kan sagtens fylde retten med ting som oliven, halloumi, chorizo, stegt aubergine, bønner og drysse med pinjekerner, feta eller anden ost og ikke mindst alverdens friske krydderurter. Faktisk betyder "shakshuka" så vidt jeg har kunnet finde ud af netop "blanding" eller et "mix" - så det er bare med at give den gas med ingredienserne.
Skakshuka (2-3 pers)
1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 rød peber
1 grøn peber
1 ds god hakket tomat
½ tsk chili eller cayennepeber
1 tsk paprika
1 tsk tørret koriander
1 tsk sukker
Salt & peber
2-3 æg (1 æg per person)

Tilbehør:
Frisk koriander og/eller persille
Ristet surdejsbrød


Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Hak løg og hvidløg fint og steg det i olivenolien i en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt alle krydderierne (pånær salt, peber og sukker), og lad dem stege med et minuts tid.

Skær rød og grøn peber i tern. Kom dem i panden og lad stege et minuts tid. Kom den hakkede tomat og en anelse sukker i. Lad simre 10-15 min. Smag til med salt og peber.

Tag panden af varmen og lav 2-3 små huller i sovsen (afhængigt af hvor mange æg, der skal bruges) og slå æggene ud heri. Kom panden i ovnen i 5-10 min - alt efter hvor flydende æggeblommen skal være.

Drys med friskhakkede krydderier og server straks med ristet brød.

Kommentarer

Populære indlæg