Ramsløgspesto


Min gode kollega Marie havde forleden ramsløgspesto med i madpakken og delte generøst smagsprøver ud. Det smagte godt! Rigtig godt! Faktisk så godt at jeg vist kom til at rose det så meget, at det endte med, at Marie dagen efter havde både friske ramsløgsblade OG to fine ramsløgsplanter med til mig. Bladene blev til den på billederne viste ramsløgspesto, og planterne har nu fået en ny bolig ude i vores have.

Noget af det, jeg virkelig synes er fedt, ved den såkaldt nye nordiske mad-bølge er dens fokus på årstidens lokale planter og korn, osv., som har været gået i glemmebogen. For få år siden blev ramsløg - og mælkebøtter og brændenælder og skovsyre og skvalderkål - helt eller delvist betragtet som ukrudt - og nu er det (også) en delikatesse. Det er da ret fedt, synes jeg. Det er da ligesom at have små guldklumper ude i haven, som man slet ikke vidste, man havde.

Anyways, ramsløspesto er en rigtig forårsspise, smager helt fortræffeligt og er virkelig nemt at lave. Der er ingen grund til at putte hvidløg i, da ramsløg jo til overflod smager af netop hvidløg. Ligesom med almindelig pesto kan man skrue op og ned for de forskellige ingredienser efter ens egen smag - men med udgangspunkt i opskriften nedenfor vil jeg vove at påstå, at det ikke kan gå helt galt.
Ramsløgspesto (ca. ½ l)
En stor håndfuld ramsløgblade (ca. 25-30 blade)
50 g mandler
Saft fra ½ citron
50 g. parmesanost
2 dl. olivenolie
Salt

Blend alle ingredienserne godt sammen - enten kort tid, så pestoen bliver grov eller eller længe så den bliver fin (den viste på billedet er et sted midt i mellem). Smag til med salt og evt. lidt ekstra af de andre ingredienser, så pestoen bliver lige som du kan lide den.

Kommentarer

Populære indlæg