Gå videre til hovedindholdet

Sprøde fiske-tacos




Jeg kan simpelthen ikke komme på noget som helst dårligt at sige om disse fiske-tacos. De er nemme og hurtige at lave, faktisk så nemme at børnene kan hjælpe til; de er både sprøde og snaskede og fulde af smag; de er en god måde at få fisk i ens børn (fisk der er sprøde udenpå og bløde indeni fungerer ligesom bare), og man kan selv fylde de ting i sin taco, som man har allermest lyst til.

Jo forresten, den eneste downside jeg kan komme i tanke om er, at de nok ikke er så velegnede som et first date måltid. Så skal de ihvertfald spises med kniv og gaffel. De er nemlig ret snaskede - og man er muligvis nødt til at spise flere, end man lige vil være bekendt på en første date.

Men ellers: Buen appetito!
Sprøde fiske tacos (4 pers.)

Fisk
400 g fast, hvid fisk (som torsk eller kuller. Jeg brugte kuller optøet fra frost)
2 dl hvedemel
Salt & peber
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
½ tsk koriander
½ tsk chipotlechili
1 æg
3 dl pankorasp (alm. rasp er fint, men fisken bliver SÅ sprød med pankorasp)
4-5 spsk smagsneutral olie

Avocado-dressing
3 modne avocadoer
1 dl creme fraiche
Saft fra 1 lime
½ tsk chipotle chili
Salt & peber

Tilbehør:
4 majs tortillaer
½ rød spidskål, fintsnittet
1 lille ds majs (ca. 1 dl)
1-2 lime

Fisken:
Bland mel med løg- og hvidløgspulver, chili, koriander, salt og peber i en dyb tallerken. Slå ægget ud i en anden dyb tallerken og pisk blomme og hvide let sammen med en gaffel. Kom raspen i en tredje dyb tallerken. Dyp fisken tør og skær den i strimler (ca 1,5x5 cm). Dyp nu fiskestykkerne først i melet, så i ægget og endelig i raspen. Stykkerne skal være helt dækkede. Varm olien op i en pande og steg fiskestykkerne ved relativt hård varme, et par minutter på hver side. Steg dem evt af flere omgange, hvis der ikke er plads til dem alle på panden.

Dressing:
Blend alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.

Tilbehør:
Snit kålen. Varm tortillaerne et par minutter i mikroovnen.

Server straks fiskene med tortillaerne, dressingen og resten af tilbehøret.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte