Lun kartoffelsalat med grillet asparges, halloumi og persille-mandel-pestoHvis du ikke har smagt halloumi - som er at finde på køl sammen med fetaen og salat-ternene - så har du noget at glæde dig til. Halloumi, som også går under alias'et grillost, er en halvhård ost, der smager salt og på mange måder minder om feta, men med den væsentlige forskel, at den ikke smelter, når den bliver stegt eller grillet, men forbliver fast og får en lækker, sprød skorpe.

Her er halloumien i lækkert selskab med kartofler, ærter, tomat og forårsgodten asparges i en simpel og lun forårssalatPestoen hertil er lavet med mandler og persille og er ikke så skrap i smagen som almindelig pesto, fordi der ikke er noget hvidløg i. Derimod smager den mildt af persille og citrus, der klæder kartoflerne virkelig godt. En nem og hurtig salat, der passer perfekt til en af de lune forårsaftner, der helt sikkert er på vej til os - ja, de er, ja, de er så.
Lun kartoffelsalat med grillet asparges, halloumi og persille-mandel-pesto (4 pers.)
500 g små kartofler 
1 pk halloumi / grillost
1 bundt grillede asparges
1 + 1 spsk olivenolie (til at stege halloumi og asparges i)
10-12 små tomater i halve
1 dl ærter (optøede fra frys)
Små gule blomster fra skovsyre

Pesto:
Et bundt persille
50 g smuttede mandler
3 spsk parmesan
Saft & skal fra 1 øko citron
½ dl olivenolie
Salt & peber

Skræl og kog kartoflerne mørre. Lad afkøle let.

Imens kartoflerne koges, steges halloumien sprød på en pande (gerne en grillpande) med lidt olivenolie (3-4 min på hver side). Den steges ved lidt hård varme, så der danner sig en stegeskorpe. Når de er færdige, tages de af panden og stilles til side. Herefter steges aspargesne også mørre på panden i lidt olie.

Alle ingredienserne til pestoen, blendes i en foodprocesser eller med en stavblender og smages til med salt og peber.


Når kartoflerne er afkølet let, vendes de med pestoen, og resten af ingredienserne blandes i eller fordeles ovenpå.

Kommentarer

Populære indlæg