Gå videre til hovedindholdet

Lun kartoffelsalat med grillet asparges, halloumi og persille-mandel-pesto



Hvis du ikke har smagt halloumi - som er at finde på køl sammen med fetaen og salat-ternene - så har du noget at glæde dig til. Halloumi, som også går under alias'et grillost, er en halvhård ost, der smager salt og på mange måder minder om feta, men med den væsentlige forskel, at den ikke smelter, når den bliver stegt eller grillet, men forbliver fast og får en lækker, sprød skorpe.

Her er halloumien i lækkert selskab med kartofler, ærter, tomat og forårsgodten asparges i en simpel og lun forårssalatPestoen hertil er lavet med mandler og persille og er ikke så skrap i smagen som almindelig pesto, fordi der ikke er noget hvidløg i. Derimod smager den mildt af persille og citrus, der klæder kartoflerne virkelig godt. En nem og hurtig salat, der passer perfekt til en af de lune forårsaftner, der helt sikkert er på vej til os - ja, de er, ja, de er så.
Lun kartoffelsalat med grillet asparges, halloumi og persille-mandel-pesto (4 pers.)
500 g små kartofler 
1 pk halloumi / grillost
1 bundt grillede asparges
1 + 1 spsk olivenolie (til at stege halloumi og asparges i)
10-12 små tomater i halve
1 dl ærter (optøede fra frys)
Små gule blomster fra skovsyre

Pesto:
Et bundt persille
50 g smuttede mandler
3 spsk parmesan
Saft & skal fra 1 øko citron
½ dl olivenolie
Salt & peber

Skræl og kog kartoflerne mørre. Lad afkøle let.

Imens kartoflerne koges, steges halloumien sprød på en pande (gerne en grillpande) med lidt olivenolie (3-4 min på hver side). Den steges ved lidt hård varme, så der danner sig en stegeskorpe. Når de er færdige, tages de af panden og stilles til side. Herefter steges aspargesne også mørre på panden i lidt olie.

Alle ingredienserne til pestoen, blendes i en foodprocesser eller med en stavblender og smages til med salt og peber.


Når kartoflerne er afkølet let, vendes de med pestoen, og resten af ingredienserne blandes i eller fordeles ovenpå.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...