Gå videre til hovedindholdet

Simpel vegetarisk picadillo cubano



Back to life - back to reality (også kendt som hverdagen) efter påskeferien.

Vi har haft en skøn og afslappende påskeferie, så selvom jeg er heldigvis er glad for min hverdag, er det altid lidt hårdt at komme op i gear igen.

Her er en virkelig simpel hverdagsret fra Cuba. Den smager lige tilpas anderledes end spaghetti og kødsovs, til at man ikke keder sig ihjel over den. I den originale udgave bruges hakket oksekød, men jeg er her gået efter en vegaterisk udgave med plantefars for at sparre på kødet for klimaets skyld - og jeg synes nærmest ikke, man kan smage forskel i en ret som denne. Det er desuden en meget alsidig ret: Hvis man skulle have en grøntsagsrest, kan den således nemt kommes i. Retten er lækker med f.eks. kogte kartofler, ærter, gulerødder og rød peber. Men her er den i sin aller-simpleste og nemmeste udgave kun med oliven og krydderier. Velkommen til hverdagen!
Vegetarisk picadillo cubano (4 pers.)
1 løg
1 spsk olivenolie
1 tsk spidskommen
1 tsk tørret koriander
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk chipotle chili
400 g plantefars (eller hakket oksekød)
1 ds hakket tomat
Evt. 1 tsk sukker
1 lille glas grønne oliven
Salt & peber

Tilbehør:
Ris

Hak løgget og sauter det sammen med alle krydderiene i en gryde i olien ved middelvarme. Kom plantefars/hakkekød i gryden, og steg/brun det nogle minutter. Kom de hakkede tomater ved og lad simre 5 minutter. Hak de grønne oliven groft og kom dem i sovsen. Smag til med salt og peber. Er retten lidt syrlig, kan man komme lidt sukker i.

Server med kogte ris.

Kommentarer

  1. Haps, den prøver vi i morgen (med kød! Synes det plantefars ser skummelt ud)!
    Og uha, dine påskebagerier ser skønne ud (næsegrus-beundring-emoji). Tak for inspirerende blog!

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, ja, jeg var heller ikke tryg ved det plantefars, men synes det fungerer helt fint i den her slags retter. Ville dog ikke lave en hakkebøf af det. Tusind tak for ros og fordi du læser med:-)

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte