Pitabrød


Jeg elsker at bage, men jeg har aldrig haft det sådan, at jeg absolut vil bage alt brød selv, og jeg synes, der findes masser af fint "købe-brød" i handlen. 

Men pitabrød? 

Det er mig simpelthen en gåde, hvorfor det skal være SÅ svært at finde gode pitabrød. Hverken de frosne, dem man kan få hos bageren eller de vakumpakkede er noget som helst værd i min optik. De er tørre, de er kedelige, de flækker (og ikke på det rigtige sted) eller det hele på én gang. Så lige præcis pitabrød bager jeg helst selv. Jeg plejer så at bage en dobbelt portion og fryse halvdelen ned. Så er der hurtig aftensmad en dag, hvor man ikke lige har overskud til at bage (hvilket i virkeligheden nok vil sige de fleste hverdags-aftener).

Forslag til vidunderligt fyld til pitabrødet følger i næste indlæg (jeg kommer altid til at tænke på trusse-indlæg, når jeg skriver om "indlæg" her på bloggen, men hvad hedder det ellers? Opslag? ... Bukseopslag... Suk).
Pitabrød (10-12 stk)
25 g. gær
3 dl lunkent vand
1 tsk sukker
1 tsk fint salt
1 spsk smagsneutral olie eller olivenolie
100 g groft ølandsmel (eller anden type groft mel)
300 g. hvedemel + ekstra til udrulning

Smuldr gæren i en stor skål, hæld vandet i, og opløs gæren heri. Kom sukker, salt, olie og mel i, og ælt dejen godt igennem. Den skal være relativt fast, så kom evt. lidt mere mel i, hvis den er meget klistret.

Lad dejen hvile under et rent klæde i ½ times tid.

Del dejen op i 10 eller 12 dele (alt efter hvor store pitabrød, du vil have) og rul dem til boller. Kom lidt mel på bordet og rul hver bolle ud til en tynd cirkel (ca 12-14 cm i diameter, ca. 3-4 mm tykke). Kom pitabrødene over på to bageplader beklædt med bagepapir; læg dem med lidt afstand, så der er plads til, at de kan hæve. Lad dem hæve under et rent klæde i ½ time, mens ovnen varmes op til 250 grader varmluft.

Bag brødene 4-5 min (én plade ad gangen) nederst i ovnen. Hold øje med ovnen, da brødene hurtigt kan få for meget. 

Spises varme lige fra ovnen, eller afkøles helt på en bagerist, hvis de skal fryses ned.

Kommentarer

Populære indlæg