Crespelle med tomatsalat, parmaskinke og pesto


Som netop vist i forrige indlæg ligger jeg nu inde med en ordentlig spandfuld ramsløg-pesto (https://alverdensmad1.blogspot.dk/2018/04/ramslgspesto.html). Og hvad kan man så bruge den til?

Jo, man kan for eksempel kombinere den med ét af de eneste sikre aftensmads-hit her i huset, som er pandekager med fyld - som især er et hit, hvis man selv kan vælge hvilket fyld man vil komme i. 

Da fyldet til pandekagerne er italiensk inspireret, valgte jeg også at lave den italienske version af en pandekage til; en crespelle, som er en helt tynd, lidt sprød pandekage a la den franske crepe. I denne opskrift er der i øvrigt tilsat lidt vand til pandekagedejen for at gøre dem ekstra sprøde. En nem og lækker aftensmad, der smager fortræffeligt med masser af (ramsløgs-)pesto! 
Crespelle med tomatsalat, parmaskinke og pesto (8-10 stk)
Crespelle/pandekagedej:
25 g. smør + ekstra til stegning
2 æg
160 g mel
½ tsk fint salt
3,5 dl mælk
1,5 dl koldt danskvand ell. alm. postevand

Tilbehør:
Tomater i halve
Mozzerella
Sorte oliven
Ristede pinjekerner
Asparges i mindre stykker
Parmaskinke
Ramsløgspesto (se her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2018/04/ramslgspesto.html) eller helt almindelig basilikum-pesto

Crespelle:
Smelt smørret, og lad det køle lidt af.

Rør de to æg sammen i en stor skål. Kom mel, salt, smør og mælk i. Pisk med et piskeris til du har en glat dej. Sæt dejen på køl i ½ time eller gerne længere - evt. natten over.

Tag dejen ud fra køl, og bland vandet i til en tynd dej. Varm en pande godt op, smelt lidt smør herpå og steg pandekager af al dejen. Jeg bruger ca. 1 dl. dej per pandekage. De skal være så tynde som muligt og steges et par minutter på hver side ved en middelhøj varme, så de også bliver lidt sprøde i kanterne.

Sæt pandekagerne på bordet sammen med alt tilbehøret og spis straks.

Pandekagerne kan fryses ned, når de er helt afkølede. Det er en god ide at lægge et lille stykke mellemlægningspapir imellem dem, så de ikke hænger for meget sammen.

Kommentarer

Populære indlæg