Pho med nudler, svampe og ærter


 
Endelig, endelig forår!

Måske er det fordi jeg er ved at blive gammel eller måske er det fordi vinteren bare blev ved så uendeligt længe i år, men af en eller anden grund, synes jeg, at foråret er er ekstra vidunderligt i år. De stadig lysere aftener, at have åben havedør og kunne gå ind og ud i haven med bare tæer, at se blomster og plantertitte frem, at få mere energi. Selvom jeg prøver at bilde mig selv ind, at vinteren er en skøn årstid, så er forår bare så velsignet dejligt.

Pho er en vietnamesisk nudelsuppe. Og nu er suppe måske ikke lige den ret, man normalt forbinder med forår, men i mine øjne er pho den perfekte forårssuppe, for den er nem og hurtig at lave, men allervigtigst er den ikke for tung. Derimod er den frisk og fuld af friske krydderurter. Man kan lave den i et utal af varianter og tilsætte lige præcis de grøntsager, man har mest lyst til (hvis jeg havde tænkt mig bedre om, havde jeg skåret nogle friske asparges i mindre stykker og tilsat dem), men jeg synes, det er vigtigt at spise suppen med friske krydderurter. Det giver bare suppen et friskt og lækkert løft.
Pho med nudler, svampe og ærter (4 pers.)
250 g mørke champignon
2 fed hvidløg, finthakket
2 cm frisk ingefær, fintrevet
2 spsk olivenolie
1,2 liter god grøntsagsbouillon
2 spsk hoisinsauce (kan udelades)
1 tsk løgpulver
180 g risnudler (eller en anden slags nudler)
2 dl ærter fra frost
Salt & peber

Tilbehør:
4 blødkogte æg
1 gulerod i tynde skiver (jeg brugte en spiralizer)
5-6 radisser i tynde skiver
2 håndfulde bønnespirer
Frisk mynte
Frisk koriander

Til servering:
Chilisauce
Lime i både

OBS! Forbered gerne tilbehøret først: Skær radisser og gulerod i skiver og kog æggene (8-9 min), mens nudlerne koger 

Rengør champignonerne og skær dem i tynde skiver. Steg dem i en stor gryde i lidt olivenolie sammen med finthakket hvidløg og fintrevet ingefær. Steg dem til de er helt bløde og gennemstegte. Tag champignonerne op og stil dem til side på en tallerken. Lad evt. saft (og smag) blive i gryden. 

Hæld grøntsagsbouillonen, hoisinsauce og løgpulver i gryden og bring den i kog. Når bouillonon koger, skrues lidt ned og risnudlerne kommes i og koges efter anvisningen på pakken (mine skulle kun have 3 min). Kom champignon og ærter i og varm kort igennem.

Server straks og lad alle spisende selv komponere deres tallerken: Først den brandvarme suppe med nudler, champignon og ærter og derefter alt det tilbehør man lyster, som også køler suppen lidt ned.

Vi spiste suppen med både pinde og skeer OG knive og gafler - men det er muligt der findes en mere elegant måde at indtage suppen på...

Kommentarer

Populære indlæg