Gå videre til hovedindholdet

Tabbouleh med jordbær og haloumiJeg ved ikke, hvor langt man må strejfe væk fra den originale opskrift og stadig kalde dette en tabbouleh?

Den klassiske tabbouleh er en super lækker mellemøstlig salat, som hovedsageligt består af bulgur, tomat, agurk og friske krydderurter. I denne sommerlige udgave er der alle disse ingredienser på nær tomat, men der er også jordbær og haloumi - så måske er betegnelsen taboulleh lidt misvisende. Faktum er, at dette er en skøn, frisk, mættende og meget sommerlig salat, der fungerer godt både som grill tilbehør eller en let frokost. Og så pyt med navnet, ærlig talt.

Tabbouleh med jordbær og haloumi (4-6 personer, som tilbehør)
2 dl bulgur
4 dl bouillon (eller 4 dl vand og 1 bouillonterning)
2 spsk olivenolie
1½ spsk citronsaft
Salt & peber
1 bakke friske jordbær (ca 250 g)
1 pakke halloumi (ca 200 g)
½ agurk
1 lille bundt frisk mynte
1 lille bundt frisk bredbladet persille

Instruktioner:
Kog bulguren i bouillonen efter instruktionerne på pakken (10 min. plejer at kunne gøre det), så de bliver bløde, men stadig med lidt bid og ikke grødede. Dræn bulguren i en si, hvis der er overskydende vand, og lad den afkøle. Kom den i en skål, bland med olie og citronsaft og smag til med salt og peber. 

Hak mynte og persille fint og bland i bulguren. 

Skræl agurken og fjern de våde kerner i midten. Skær i små tern (ca. 1x1 cm).

Skær halloumien i skiver på ca ½ cm's tykkelse og steg stykkerne på en varm, tør pande til de tager farve og bliver lidt sprøde udenpå. Læg de færdige stykker på en tallerken, og lad dem køle af (stuetemperatur, ikke køleskabskolde).

Rens og skær jordbærerne i kvarte og vend dem i salaten sammen med agurk og halloumi-stykkerne.

Server helst ved stuetemperatur og ikke helt køleskabskold.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig