Gå videre til hovedindholdet

Tabbouleh med jordbær og haloumi



Jeg ved ikke, hvor langt man må strejfe væk fra den originale opskrift og stadig kalde dette en tabbouleh?

Den klassiske tabbouleh er en super lækker mellemøstlig salat, som hovedsageligt består af bulgur, tomat, agurk og friske krydderurter. I denne sommerlige udgave er der alle disse ingredienser på nær tomat, men der er også jordbær og haloumi - så måske er betegnelsen taboulleh lidt misvisende. Faktum er, at dette er en skøn, frisk, mættende og meget sommerlig salat, der fungerer godt både som grill tilbehør eller en let frokost. Og så pyt med navnet, ærlig talt.

Tabbouleh med jordbær og haloumi (4-6 personer, som tilbehør)
2 dl bulgur
4 dl bouillon (eller 4 dl vand og 1 bouillonterning)
2 spsk olivenolie
1½ spsk citronsaft
Salt & peber
1 bakke friske jordbær (ca 250 g)
1 pakke halloumi (ca 200 g)
½ agurk
1 lille bundt frisk mynte
1 lille bundt frisk bredbladet persille

Instruktioner:
Kog bulguren i bouillonen efter instruktionerne på pakken (10 min. plejer at kunne gøre det), så de bliver bløde, men stadig med lidt bid og ikke grødede. Dræn bulguren i en si, hvis der er overskydende vand, og lad den afkøle. Kom den i en skål, bland med olie og citronsaft og smag til med salt og peber. 

Hak mynte og persille fint og bland i bulguren. 

Skræl agurken og fjern de våde kerner i midten. Skær i små tern (ca. 1x1 cm).

Skær halloumien i skiver på ca ½ cm's tykkelse og steg stykkerne på en varm, tør pande til de tager farve og bliver lidt sprøde udenpå. Læg de færdige stykker på en tallerken, og lad dem køle af (stuetemperatur, ikke køleskabskolde).

Rens og skær jordbærerne i kvarte og vend dem i salaten sammen med agurk og halloumi-stykkerne.

Server helst ved stuetemperatur og ikke helt køleskabskold.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)