Gå videre til hovedindholdet

Syv skønne sommersalater

Hvis den her blog nu ordentligt skulle leve op til sit navn og vitterligt handle om alverdens mad, så burde jeg have forberedt en skøn mellemøstlig ret og ønsket eid mubarak efter ramadan-månedens afslutning . Men-men-men så forudseende har jeg ikke lige været, så det må blive i en senere post. I stedet kommer der her i anledning af, at sommeren og varmen vist endelig er lige om hjørnet, en lille opsummering af nogle seriøst gode sommersalater - nogle er gode som tilbehør, andre udgør et helt måltid i sig selv, alle er super lækre, I promise! 

Cobb salad
Cobb salad har det hele - både kød, grønt, frugt og nødder. Og så har den i mine børns øjne den fine egenskab, at de forskellige ingredienser ikke blandes, men ligger pænt side om side, så man kan (fra)vælge, som man vil. Find denne ekstra sommerlige version af cobb salaten med jordbær lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html

Lun kartoffelsalat
Jeg elsker klassiske kolde kartoffelsalater, både dem med creme fraiche dressing og dem med olie-eddike. Denne  kartoffelsalat udmærker sig ved at være lun og svøbt i en mild, men frisk persille-pesto. Bruger man faste, nye kartofler, er den et sikkert hit til en god grillaften. Find opskriften lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/lun-kartoffelsalat-med-grillet-asparges.html


Rejesalat/Skagenröra
Den mest populære post på min lille blog er uden sammenligning denne vidunderlige, svenske rejesalat kaldet Skagenröra. Den er også fremragende, så jeg forstår godt dens popularitet. Prøv selv opskriften her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/11/den-helt-fantastiske-rejesalat.html

Panzanella med mozzerella
En italiensk salat med få og simple ingredienser, hvor helheden bliver til meget mere end summen af delene. Panzanella med mozzerella er en skøn, sommerlig og mættende salat, som vi da vist snart skal have på menuen igen. Opskriften er lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/panzanella-med-mozzerella.html

Chevre chaud
Chevre chaud er en spøjs, men vidunderlig fransk salat, hvor en slags lune gedeostecroutoner inkorporeres i selve salaten. Det smager himmelsk. Prøv selv:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/06/chevre-chaud-med-blabr-brombr-og.html

Vietnamesisk agurkesalat
Milevidt fra den (i øvrigt også dejlige) klassiske danske agurkesalat er den vietnamesiske udgave, som er knasende sprød og fuld af friske krydderurter. Og hey, så er der peanuts i. Det giver altid et stort plus i min bog. Prøv den her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/01/vietnamesisk-agurkesalt.html

Grøn grøn grøn salat
Til slut bare en simpel salat, som er grøn med grønt på. Nem at lave og lækker at spise med cremede, knasende, søde og salte elementer. Find den lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/05/grn-grn-grn-salat-med-ramslgsolie.html

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b