Gå videre til hovedindholdet

Syv skønne sommersalater

Hvis den her blog nu ordentligt skulle leve op til sit navn og vitterligt handle om alverdens mad, så burde jeg have forberedt en skøn mellemøstlig ret og ønsket eid mubarak efter ramadan-månedens afslutning . Men-men-men så forudseende har jeg ikke lige været, så det må blive i en senere post. I stedet kommer der her i anledning af, at sommeren og varmen vist endelig er lige om hjørnet, en lille opsummering af nogle seriøst gode sommersalater - nogle er gode som tilbehør, andre udgør et helt måltid i sig selv, alle er super lækre, I promise! 

Cobb salad
Cobb salad har det hele - både kød, grønt, frugt og nødder. Og så har den i mine børns øjne den fine egenskab, at de forskellige ingredienser ikke blandes, men ligger pænt side om side, så man kan (fra)vælge, som man vil. Find denne ekstra sommerlige version af cobb salaten med jordbær lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html

Lun kartoffelsalat
Jeg elsker klassiske kolde kartoffelsalater, både dem med creme fraiche dressing og dem med olie-eddike. Denne  kartoffelsalat udmærker sig ved at være lun og svøbt i en mild, men frisk persille-pesto. Bruger man faste, nye kartofler, er den et sikkert hit til en god grillaften. Find opskriften lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/lun-kartoffelsalat-med-grillet-asparges.html


Rejesalat/Skagenröra
Den mest populære post på min lille blog er uden sammenligning denne vidunderlige, svenske rejesalat kaldet Skagenröra. Den er også fremragende, så jeg forstår godt dens popularitet. Prøv selv opskriften her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/11/den-helt-fantastiske-rejesalat.html

Panzanella med mozzerella
En italiensk salat med få og simple ingredienser, hvor helheden bliver til meget mere end summen af delene. Panzanella med mozzerella er en skøn, sommerlig og mættende salat, som vi da vist snart skal have på menuen igen. Opskriften er lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/panzanella-med-mozzerella.html

Chevre chaud
Chevre chaud er en spøjs, men vidunderlig fransk salat, hvor en slags lune gedeostecroutoner inkorporeres i selve salaten. Det smager himmelsk. Prøv selv:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/06/chevre-chaud-med-blabr-brombr-og.html

Vietnamesisk agurkesalat
Milevidt fra den (i øvrigt også dejlige) klassiske danske agurkesalat er den vietnamesiske udgave, som er knasende sprød og fuld af friske krydderurter. Og hey, så er der peanuts i. Det giver altid et stort plus i min bog. Prøv den her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/01/vietnamesisk-agurkesalt.html

Grøn grøn grøn salat
Til slut bare en simpel salat, som er grøn med grønt på. Nem at lave og lækker at spise med cremede, knasende, søde og salte elementer. Find den lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/05/grn-grn-grn-salat-med-ramslgsolie.html

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig