Ikke så meget bøvl. Bare en ganske ukompliceret hakket salat med simple ingredienser og friske krydderurter, der går godt til det meste. Sådan vil jeg karakterisere salat Israeli, der er et flittigt brugt tilbehør til rigtig mange israelske retter, men findes i mange forskellige varianter i hele mellemøsten. Her spises den til grillet kød eller fisk, men også til hummus og vegetariske retter og endda til morgenmad. I mit hus giver den et løft til de mange lidt tunge efterårs- og vinterretter. Og så kan man også nemt variere eller pifte den op med lidt pinjekerner, solsikkerkerner, hakkede valnødder eller andre grøntsager som gulerødder og radisser i små tern, eller blomkål og broccoli i små buketter. Der er mange muligheder, og i næste indlæg bruger jeg salaten i en lækker israelsk street food pita-ret. So stay tuned!
Israeli salad½ agurk
4 tomater
1 gul peber
1 grøn peber
½ rødløg (kan udelades)
2 spsk god jomfru olivenolie
1 spsk frisk citronsaft eller hvidvinseddike
Et lille bundt bredbladet persille
Et lille bundt mynte
Salt og peber
Instruktioner:
Skær agurken over på den lange led og fjern de bløde kerner i midten. Skær i små tern.
Del tomaterne og fjern kernerne og stilken - det gøres nemmest med en ske. Skær tomat-"skallerne" i tern.
Skær også peberfrugterne og rødløg i tern.
Bland alle grøntsagerne i en skål.
Hak mynte og persille fint. Rør olie og eddike/citronsaft sammen i en mindre skål. Smag til med salt og peber og kom de friske krydderurter i.
Hæld dressingen ud over salaten og vend den godt rundt, så alt er blandet godt sammen. Servér med et smil.
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSlet