Gå videre til hovedindholdet

Salat IsraeliIkke så meget bøvl. Bare en ganske ukompliceret hakket salat med simple ingredienser og friske krydderurter, der går godt til det meste. Sådan vil jeg karakterisere salat Israeli, der er et flittigt brugt tilbehør til rigtig mange israelske retter, men findes i mange forskellige varianter i hele mellemøsten. Her spises den til grillet kød eller fisk, men også til hummus og vegetariske retter og endda til morgenmad. I mit hus giver den et løft til de mange lidt tunge efterårs- og vinterretter. Og så kan man også nemt variere eller  pifte den op med lidt pinjekerner, solsikkerkerner, hakkede valnødder eller andre grøntsager som gulerødder og radisser i små tern, eller blomkål og broccoli i små buketter. Der er mange muligheder, og i næste indlæg bruger jeg salaten i en lækker israelsk street food pita-ret. So stay tuned! 
Israeli salad
½ agurk
4 tomater
1 gul peber
1 grøn peber 
½ rødløg (kan udelades)
2 spsk god jomfru olivenolie
1 spsk frisk citronsaft eller hvidvinseddike
Et lille bundt bredbladet persille
Et lille bundt mynte
Salt og peber

Instruktioner:
Skær agurken over på den lange led og fjern de bløde kerner i midten. Skær i små tern.

Del tomaterne og fjern kernerne og stilken - det gøres nemmest med en ske. Skær tomat-"skallerne" i tern.

Skær også peberfrugterne og rødløg i tern.

Bland alle grøntsagerne i en skål.

Hak mynte og persille fint. Rør olie og eddike/citronsaft sammen i en mindre skål. Smag til med salt og peber og kom de friske krydderurter i.

Hæld dressingen ud over salaten og vend den godt rundt, så alt er blandet godt sammen. Servér med et smil.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)