Gå videre til hovedindholdet

Tuna melt sandwich


Jeg kan simpelthen så godt lide det amerikanske udtryk "comfort food", som dækker over mad, der giver en følelse at velbehag, tryghed og tilfredshed og måske også vækker gode minder.

Tuna melt hører helt sikkert ind under kategorien comfort food og er tilmed virkelig nem og hurtig at lave (til frokost eller en nem og hurtig aftensmad), og helt perfekt til de stadigt mere kølige efterårsdage. 

Skulle der sidde nogen og tænke: "VARM tun og OST?!?!", må jeg svare "Don't knock it, 'til you've tried it", for det bliver så cremet  og godt. 
Tuna melt (2 stk)
4 stykker surdejsbrød ell. sandwichbrød
1 ds tun
3 spsk mayonaise
2 spsk citronsaft
Salt & peber
½ lille rødløg
3-4 små syltede agurker eller lidt frisk agurk
1 tomat i tynde skiver
2-3 skiver god smelteost, f.eks. cheddar, gouda eller gryére
Evt. en smule smør (kan udelades)

Instruktioner:
Bland mayonaise, citronsaft med salt og peber i en skål. Dræn tunen og bryd den lidt op med en gaffel. Bland tunen i mayo-blandingen.

Skær rødløg og agurk i små tern og bland også dem i. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft.

Læg fire stykker toast på køkkenkordet og fordel tunblandingen på to af dem. Læg tomatstykker og ost på, og luk toasten med de to sidste stykker toast. (Obs. Man kan smørre toastbrødet med smør på de sider, der skal vende udad, for en endnu sprødere toast, men jeg synes ikke, det plejer at være nødvendigt).

Varm en toastmaskine op og steg toasten, til osten er smeltet og brødet er sprødt. Eller brug en stegepande og steg toasten på begge sider (pres den godt ned i panden med en spatel). Eller varm den i ovnen ved 200 grader i ca 10 min. Spises varm/lun. Enjoy!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...