Gå videre til hovedindholdet

Sabich / Irakisk-israelsk sandwichSabich er en irakisk-jødisk ret, som er blevet en meget populær form for street food i Israel. Og populariteten er let at forstå, for den består af ene yummy dele fra det mellemøstlige køkken: Her er hummus, her er aubergine. Her er tahin dressing, her er friske tomater, agurker og krydderurter - og så er her æg. Og selvom det der med ægget lyder lidt som en dark horse, så giver det god mening i helheden. 

Sabich kan være en virkelig hurtig ret at lave, fordi man kan købe sig til mange af ingredienserne som færdiglavede, men det kan også være en meget tidskrævende ret, hvis man selv bager pitabrød og laver hummus og israeli salat fra bunden. Det er selvfølgelighelt op til en selv og hvor meget tid, man lige synes man vil bruge på det. Jeg vil vove at påstå, det smager godt uanset, så længe man bruger gode ingredienser.
Sabich / Iransk-israelsk sandwich (8 stk)
8 pitabrød (færdigkøbt eller se opskrift her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/pitabrd.html)
Hummus (færdigkøbt eller se opskrift herhttps://alverdensmad1.blogspot.com/2017/10/mellemstligt-grntsagsfad-med-tyrkisk.html)
Israeli salad (se opskrift her: ) ELLER ½ agurk og 2 store tomater skåret i finr tern
4 store æg
2 auberginer
Ekstra jomfru olivenolie
Salt & peber

Tahin-dressing:
2 spsk tahin
Koldt vand
½ fed hvidløg
Saft fra ½ frisk citron
Salt & peber

Evt. lidt finthakket bredbladet persille 

Instruktioner:
Skær auberginerne i tynde skiver og steg den lækre i lidt olivenolie. Drys dem med lidt salt. Læg dem på en tallerken og stil til side.

Kog æggene i ca. 12 minutter til de er hårdkogte. Brug en æggedeler til at skøre dem i tynde skiver. Læg skiverne på en tallerken og stil til side.

Lav hummus og israeli salat eller kom færdig hummus i en skå og skær tomater og agurk fine tern og bland dem i en anden skål. Stil til side.

Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål og smag til. 

Lun pitabrødene i ovnen (efter instrukserne på pakken). Er de hjemmelavede, kan de lunes ved omkring 100 grader.

Stil alle komponenterne på bordet, og lad de spisende selv lave deres egen sabich.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig