Jeg behøver bare den allermindste anledning til at sætte noget mexikansk på bordet, og snart er det 5. maj (Cinco de Mayo), som i Mexico fejres med stor festivitas og masser af god mad for at markere dagen, hvor Mexico vandt over de franske styrker i 1862 (ikke at forveksle med den mexicanske uafhængighedsdag, d. 16. september - som klart også skal skrives bag øret og udnyttes til at prøve nye mexikanske retter).
Den klassiske frugtsalat med flødeskum og chokoladekrymmel er helt vidunderlig, men denne simple mexikanske version af en frugtsalat, der mestensdels blot består af frisk frugt og sprut, er altså helt sublim. Helt enkle, friske smage af frugt, mynte og en lille smule tequila - SÅ lækkert og sommer&sol-agtigt. Lidt som en
strawberry margarita i frugtsalat-form. Den smager selvfølgelig allerbedst med perfekt modne jordbær og mango, men faktisk gør tequila-siruppen selv den kedeligste mango mange gange bedre og mere saftig. Man kan sagtens lave en børnevenlig version også, hvor man blot udelader tequilaen - og måske også chili'en, som ellers ikke smager voldsomt igennem, men blot giver smagen en smule varme.
For en god ordens skyld må jeg hellere nævne, at opskriften er en variation af en dejlig dessert fra Thomasina Meiers geniale kogebog "Mexican food made simple" fra 2010. En smuk og skøn kogebog, der giver en lettilgængelig introduktion til det mexikanske køkken.
Mexikansk frugtsalat for voksne (4 pers)
1 bakke jordbær (ca. 500 g)2 modne mangoer
1½ spsk sukker
Saft fra 1 frisk lime
2-3 spsk tequila
Hakket mynte
Et nip tørrede chiliflager
Instruktioner:
Kom sukker, limesaft og tequila i en skål og rør rundt. Lad stå 10 minutters tid, så sukkeret begynder at opløses i væsken.
Skræl mangoerne, og skær frugtkødet i tern. Nip og rengør jordbærene og skær dem i halve eller kvarte. Kom begge dele ned i skålen med tequila-sirup og vend forsigtigt rundt, så frugten er godt dækket. Lad stå og trække ca. ½ time (eller længere) i køleskabet.
Frugtsalaten smager fint helt kold lige fra køleskabet, men frugtsamgene træder tydeligere frem, hvis den lige tages ud ca. ½ time før servering,så den kan få stuetemperatur. Fordel i glas eller skåle - gerne glasskåle, så man kan se den fine frugt. Sørg for at få lidt af den lækre frugt-tequila-sirup med! Lige før servering drysses med lidt hakket mynte og evt. et lille nip chili.
Kommentarer
Send en kommentar