Foråret vrimler med hellig- og mærkedage. I dag er Stor Bededag, og på søndag er det Mors dag. Mødre er jo cirka den bedste opfindelse i menneskehedens historie, og hvilken mor fortjener ikke en skål på Mors dag? Men der er jo ingen, der siger, at det skal være en hvidvins- eller sherry-skål - det kunne jo også være en skål kyllingesalat!
.....
Nej, den var virkelig dårlig. Men kyllingesalaten her er altså rigtig god!
Sonoma chicken salad en skål med den lækreste kyllingesalat, der stammer direkte fra solbeskinnede Californien (Sonoma er et område i den nordligste del af skønne stat). Den er langt ude i familie med Waldorf salaten, da der er både bladselleri, nødder og vindruer i. Den er dog slet ikke så tung som Waldorfen eller så fed som den klassiske danske hønsesalat (trods mayo'en i dressingen). Den er meget mere frisk og knasende pga. dem friske frugt og grøntsager. Men ligesom den danske kyllingesalat kan den bruges både på rugbrød, i en sandwich eller på rugbrødschips som en lille hapser. Den er også frisk nok til at kunne stå alene som en lille forret eller en let frokostsalat, hvis man lægger den på en bund af salatblade.
Sonoma chicken salad (2-4 pers)
2 stk kyllingebrystfileter
Ca. 1½ l. kyllingebouillon (til at pochere kyllingen i)
Salt
2 stængler bladselleri
1 avocado
1 håndfuld pecannødder (ca. 10 stk)
Lidt røde vindruer (også ca. 10), gerne stenfri
Dressing:
2 spsk god mayonaise
1 tsk hvidvinseddike (eller anden lys eddike)
1 tsk honning
1 tsk sorte birkes
Salt og peber
Instruktioner:
Bring bouillonen i kog i en gryde og kom kyllingefileterne i. Lad dem simre under låg i ca. 10 min (lidt længere hvis de er meget store) til de er netop gennemkogte og mørre. Tag filetterne op af væsken, og lad dem afkøle. Skær dem i mundrette bider, ca. 1 x 1 cm. (Alternativt kan de rives fra hinanden med to gafler, så de bliver mere a la pulled chicken i salaten, hviket også er lækkert).
Rist kort pecannødderne på en medium varm pande. lad afkøle, og hak dem groft. Skær bladselleri i tynde skiver. Skær vindruerne i halve og fjern evt. sten. Skær avocadokødet i mundrette stykker.
Lav dressingen: Bland mayonaise, eddike og honning (der skal lige røres godt her, for at den bliver integreret ordentligt) til en ret tynd dressing. Kom birkes i og smag til med salt og peber.
Bland først kylling og bladselleri godt i dressingen. Vend herefter vindruer, avocado og nødder i. Kan serveres straks eller holde sig fint 1 dags tid på køl.
Kommentarer
Send en kommentar