I al sin enkelthed går det ud på at karamelisere løgene i stedet for at smide dem på dejen i rå tilstand, at drysse den skønne ost GammelKnas ud over det hele med rund hånd, og at toppe af med knasende sprøde og sommerligt smagende ærteskud. Resultatet er en flammkuchen med en meget mere fremtrædende og (hvadskalmankaldedet) moden smag. I MasterChef ville de sige, at der var meget mere dybde i smagen, og det er himmelsk lækkert (det sidste udtryk ville de nok ikke bruge i MasterChef, så det står for min egen regning).
Hvis man ikke kan få fingrene i en GammelKnas, som af besynderlige årsager ikke sælges i alle ostediske landet over, kan man prøve med en anden fast og moden ost som f.eks. manchego eller parmesan. Er ærteskudene heller ikke helt plukkemodne endnu ude i haven, kan man fint bruge en anden salat, f.eks. rucola.
Claus' flammkuchen med karameliserede løg og GammelKnas (4 pers)
Dej:
2 dl vand
20 g gær
½ tsk sukker
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
Ca 300 g pizzamel/ tipo 00 + ekstra til udrulning
Til karameliserede løg:
Øvrigt fyld:
3-4 spsk creme fraiche
1 pk bacon i tynde skiver (ca 125 g)
Varm ovnen op til 225 grader varmluft med en bageplade inde i ovnen, så denne også varmes godt op - det giver en endnu sprødere bund.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tynd pizza og kom den forsigtigt over på et stykke bagepapir.
Fordel creme fraichen i et tyndt lag over pizzaen. Smuldr eller riv på et rivejern osten i mindre stykker og drys den over. Skær bacon i mindre stykker og fordel den sammen med de karameliserede løg på pizzaen. Giv det hele et godt drys salt og peber.
Bag midt i ovnen til bunden er gennembagt og sprød i kanterne, ca. 12-15 min. Spises straks med drys af ærteskud ud over (men smager også godt ved stuetemperatur eller opvarmet dagen efter).
Dej:
2 dl vand
20 g gær
½ tsk sukker
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
Ca 300 g pizzamel/ tipo 00 + ekstra til udrulning
Til karameliserede løg:
1 stort løg
1 spsk olie
1 spsk balsamico eddike
1 spsk honning
Øvrigt fyld:
3-4 spsk creme fraiche
1 pk bacon i tynde skiver (ca 125 g)
Ca. 25 g GammelKnas (eller en anden god og fast ost)
Salt og friskkværnet peber
Salt og friskkværnet peber
Desuden:
En håndfuld friske ærteskud
Instruktioner:
Start med dejen:
Instruktioner:
Start med dejen:
Opløs gær i vandet og tilsæt olie, sukker, salt og mel. Ælt dejen godt igennem, og lad den herefter hæve under et klæde i 1 times tid.
Lav imens de hysterisk lækre karameliserede løg:
Pil løget og skær det i tynde skiver. Steg skiverne i en pande med lidt olie over middel varme til de er klare og gennemstegte (men ikke brændte). Tilsæt balsamico og honning (og åben et vindue her, så dine bofæller ikke kommer løbende ud i køkkenet og hysterisk råber op om, hvordan der lugter af eddike). Skru lidt ned og lad simre ved lav varme 5-10 min, til væsken er kogt ind og løgene karameliserede. Rør lidt rundt ind i mellem.
Varm ovnen op til 225 grader varmluft med en bageplade inde i ovnen, så denne også varmes godt op - det giver en endnu sprødere bund.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tynd pizza og kom den forsigtigt over på et stykke bagepapir.
Fordel creme fraichen i et tyndt lag over pizzaen. Smuldr eller riv på et rivejern osten i mindre stykker og drys den over. Skær bacon i mindre stykker og fordel den sammen med de karameliserede løg på pizzaen. Giv det hele et godt drys salt og peber.
Bag midt i ovnen til bunden er gennembagt og sprød i kanterne, ca. 12-15 min. Spises straks med drys af ærteskud ud over (men smager også godt ved stuetemperatur eller opvarmet dagen efter).
Kommentarer
Send en kommentar