Den flybakke, de spørger efter, er de to små bambus-bakker, der ses på billederne, der så bliver fyldt op med små portioner af alskens gode sager, såsom frugt i skiver, tit æble eller pære, og måske en skoleagurk eller lidt gulerod og hvis man er er heldig lidt nødder og chokolade eller en håndfuld havrefras. Det er lige som om, det glider nemmere ned, når det serveres fint skåret på en "flybakke".
En nyere favorit til bakken er tørrede æbler som jeg først for nyligt opdagede, hvor nemme er at lave selv (https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/10/sprde-blechips.html). Men de er yderst populære herhjemme (og god til tiloversblevne æbler, der måske ellers var røget ud), og det har givet mig blod på tanden, så nu har jeg kastet mig over flere frugter, der bliver til skønne små snacks i ovnen. Sidste skud på stammen er jordbær og banan, som smager skønt side om side (selvom jeg ikke kan lade være at synes det er en smule synd at smide lækre sommerjordbær i ovnen🙄 Jeg tror dog de frosne er for vandholdige til nogensinde at blive tørre og sprøde). Og ligesom med æblerne er det ekstra dejligt, at der ikke skal bruges andre ingredienser end frugten selv, så det kan vist godt komme ind under kategorien "Sundt sødt".
Det er en snack så nem, at børnene selv kan være med til at lave den, men det forudsætter dog lidt tålmodighed, da det kræver en del tid i ovnen efter reglen: Jo saftigere frugten er, jo længere tid i ovnen. Men når det er sagt, er de lækre snacks er det hele værd og forsvinder meget hurtigt.
Sprøde, ovnbagte jordbær- og bananchips (2 bageplader)
250 g friske jordbær
2 bananer
Instruktioner:
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
Beklæd to bageplader med bagepapir.
Rens og skær jordbærrene i tynde skiver og læg dem i ét lag på den ene bageplade. Selvom de jo ikke haver som brød, så læg dem med lidt afstand, for de afgiver megen fugt, når de kommer ind i varmen i ovnen.
Skræl og skær også bananerne i tynde skiver og læg dem ligeledes i ét lag.
Kom begge plader i ovnen i 1-2 timer. Bagetiden afhænger af, hvor meget fugt, der er i bær og banen. Tag efter en times tid et stykke banan og et stykke jordbær ud af ovnen, og lad dem afkøle. Er de helt tørre og sprøde, er de færdige - ellers skal de have længere tid i ovnen. Er der meget fugt i frugten, kan det godt tage et par timer, før de er helt tørret ud.
Lad afkøle helt. Kan holde sig 4-5 dage i en lufttæt beholder.
Kommentarer
Send en kommentar