"Cheesecake" med rejer, rogn og rugbrøds-crumble


Sidste sommer holdt vi ferie i det sydlige Sverige (åh Sverige, jeg elsker at være i Sverige!), hvor jeg i Trelleborg fik serveret en slags opdateret udgave af rejecocktailen, som nærmest var en slags salt cheesecake med rejer, rogn og dild. Det var en ret, der var svær at udsætte noget på, men hvis jeg skulle nævne noget, den manglede, skulle det være en knasende konsistens, så i denne rekonstruktion har jeg tilføjet lidt rugbrødscrumble og radisser. Retten er hurtig at bikse sammen og udgør en dejlig og let lille sommerfrokost.


"Cheesecake" med rejer, rogn og rugbrøds-crumble (4 pers)
"Cheesecake"
200 g. flødeost (evt. light)
50 g. creme fraiche (evt. light)
1 spsk mayonaise (evt. light)
1 spsk. citronsaft
Lidt salt

200 g. spiseklare rejer (her store grønlandske rejer fra frost)
1 glas lakserogn (100 g.)
1 lille bundt radisser, renset og skåret i tynde skiver

3 skiver mørk rugbrød
1 spsk smør
God salt

Lidt dild

Start med "cheesecake'n": Bland flødeost, creme fraiche, mayonaise og citronsaft og rør det helt glat. Smag til med salt og stil på køl til det skal bruges.

Smuldr rugbrødsskiverne i mindre stykker og steg det på en varm pande med smør til det er knasende og sprødt. Hold øje med, at det ikke brænder på og rør rundt i det ind i mellem.

Rens og skær radisserne i tynde skiver.

Arranger retten med "cheesecake" nederst. Drys med den let afkølede rugbrødscrumble, og læg rejerne fint til rette herpå. Kom en generøs klat rogn på hver anretning og pynt med radisser og lidt dild. 

Serveres straks eller opbevares på køl til servering (her går lidt af rugbrødens sprødhed tabt, men det smager stadig ganske udemærket).


Kommentarer

Populære indlæg