Fredagsdrinken: Pink senorita


Aaah, sommerferie! Hvilken vidunderlig opfindelse.

De sidste par år synes jeg, jeg har skullet bruge de første par dage af ferien til lige at komme ned i tempo og være sådan lidt pms-agtig stresset, for "Man skal jo også have noget ud af dagen". Men det har ikke været noget problem i år. Jeg tog nærmest hjem fra arbejde og kunne mærke, hvordan freden sænkede sig over mit legeme. Og nu er ferien så allerede ved at være slut. 

Ferien i år har været meget stille og rolig og er blevet afholdt in the DK. Vi har mest været hjemme, men også en lille uges tid i Sønderjylland, nærmere bestemt i Skærbæk med dagtur-afstikkere til Ribe, Rømø, Tønder og Flensborg og en afsluttende tur i Danfoss Universe. Der er virkelig dejligt i Sønderjylland, og selv når vejret ikke altid er med én, er det dejligt at holde ferie i Danmark. Mere om det på et senere tidspunkt.

Feriens afslutning skal selvfølgelig fejres/sørges over, og det bliver med en Pink senorita, som jeg vil betegne som margaritaens alt for oversete lillesøster. Drinken er superfin og lyserød og smager både sødt og frisk, så man næsten glemmer, at der er et helt år til næste sommerferie. 

Pink senorita (1 stk)
Saft fra 1 rød grape
2 spsk frisk citron-saft
1/4 dl tequila
½ dl. sukkerlage (sukker og vand i forholdet 1:1 kogt op til sukkeret smelter og derefter afkølet). 
Masser af isterninger

Lidt fint salt
Lidt hvidt sukker
Lidt revet citronskal
Lidt citronsaft

Start med at blande lidt fint salt med samme mængde sukker og lidt revet citronskal. Tag det glas du skal have drinken i og gnid kanten med lidt citronsaft. Dyp derefter glassets kant i sukker-salt-blandingen. Stil til side.

Herefter blandes grape og citronsaft med sukkerlage og tequila.

Fyld glasset med isterninger og hæld den fine lyserøde drink i. Nydes straks.

Kommentarer

Populære indlæg