Gå videre til hovedindholdet

Fredagsdrinken: Pink senorita


Aaah, sommerferie! Hvilken vidunderlig opfindelse.

De sidste par år synes jeg, jeg har skullet bruge de første par dage af ferien til lige at komme ned i tempo og være sådan lidt pms-agtig stresset, for "Man skal jo også have noget ud af dagen". Men det har ikke været noget problem i år. Jeg tog nærmest hjem fra arbejde og kunne mærke, hvordan freden sænkede sig over mit legeme. Og nu er ferien så allerede ved at være slut. 

Ferien i år har været meget stille og rolig og er blevet afholdt in the DK. Vi har mest været hjemme, men også en lille uges tid i Sønderjylland, nærmere bestemt i Skærbæk med dagtur-afstikkere til Ribe, Rømø, Tønder og Flensborg og en afsluttende tur i Danfoss Universe. Der er virkelig dejligt i Sønderjylland, og selv når vejret ikke altid er med én, er det dejligt at holde ferie i Danmark. Mere om det på et senere tidspunkt.

Feriens afslutning skal selvfølgelig fejres/sørges over, og det bliver med en Pink senorita, som jeg vil betegne som margaritaens alt for oversete lillesøster. Drinken er superfin og lyserød og smager både sødt og frisk, så man næsten glemmer, at der er et helt år til næste sommerferie. 

Pink senorita (1 stk)
Saft fra 1 rød grape
2 spsk frisk citron-saft
1/4 dl tequila
½ dl. sukkerlage (sukker og vand i forholdet 1:1 kogt op til sukkeret smelter og derefter afkølet). 
Masser af isterninger

Lidt fint salt
Lidt hvidt sukker
Lidt revet citronskal
Lidt citronsaft

Start med at blande lidt fint salt med samme mængde sukker og lidt revet citronskal. Tag det glas du skal have drinken i og gnid kanten med lidt citronsaft. Dyp derefter glassets kant i sukker-salt-blandingen. Stil til side.

Herefter blandes grape og citronsaft med sukkerlage og tequila.

Fyld glasset med isterninger og hæld den fine lyserøde drink i. Nydes straks.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)