Gå videre til hovedindholdet

Fredagsdrink: Rosé sangria med masser af frugt

Lige om lidt er jeg dælme den, der har sommerferie. Min mand har engang sagt, at årets bedste dag er den dag, man får sommerferie, og jeg er tilbøjelig til at give ham ret (med min fødselsdag og juleaften som tætte konkurrenter i "bedste dag"-kategorien). 

Vi skal holde ferie hjemme i år, så derfor håber jeg stadig på at de sidste dages sol og varme vil vare ved (og så lidt mindre blæst! Hvor kommer al den blæst fra?!?). Vi har ikke de store planer, men det passer mig egentlig utroligt godt. De pigerne var yngre, syntes jeg tit, det var nemmere og mere afslappende at være på arbejde end at være hjemme, for på arbejdet kunne jeg bedre selv bestemme over min egen tid, og der var ikke nogen, der stod og græd uden for døren og råbte på mig (sådan helt Justin Bieber-style), mens jeg var på wc. Men det er heldigvis vendt nu, hvor pigerne er blevet større, og vores hjem igen er et sted, der er til at holde ud at være og slappe af i. Og afslapning er lige præcis det jeg egentlig allerhelst vil have ud af denne sommerferie: Læse nogle gode bøger, se nogle gode serier, gå alt for sent i seng, glemme hvad ugedag det er, tilberede og spise alt for meget god mad og bare hygge mig med familien.

Denne sangria er en skøn måde at starte ferien på. Den er lavet på rosé vin og er knap så sød, som den traditionelle rødvinssangria (som jeg ellers også er stor fan af, bevares). Derudover kan jeg godt lide, når der er masser af blandet frugt i en sangria, for det giver den skønneste smag til drikken. Denne opskrift giver en ordentlig portion, så inviter naboerne over. ¡Salud!


Rosé sangria (6-7 pers.)
1 bakke jordbær
½ bakke kirsebær
1 øko-appelsin
2 nektariner
Lidt brombær
1 flaske kold rosévin
1 dl. hvid rom
½ - 1 l. kold danskvand
Isterninger
Evt lidt frisk mynte til pynt

Hæld den afkølede rosévin og rommen i en stor bowle. Rengør frugterne, skær dem i mundrette stykker (hvis man orker kan man skære kirsebærrene i halve og tage stenen ud - ellers kan de komme i hele) og læg dem ned i vinen. Sættes på køl mindst fire timer og gerne natten over.  

Umiddelbart før servering spædes sangriaen op med danskvand - mængden afhænger af, hvor stærk du vil have sangriaen. Kom godt med isterninger i, så den holder sig kold. 

Kan enten portions-serveres, eller man kan stikke en suppeske i bowlen og lade folk selv tage for sig.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte