Fredagsdrink: Rosé sangria med masser af frugt

Lige om lidt er jeg dælme den, der har sommerferie. Min mand har engang sagt, at årets bedste dag er den dag, man får sommerferie, og jeg er tilbøjelig til at give ham ret (med min fødselsdag og juleaften som tætte konkurrenter i "bedste dag"-kategorien). 

Vi skal holde ferie hjemme i år, så derfor håber jeg stadig på at de sidste dages sol og varme vil vare ved (og så lidt mindre blæst! Hvor kommer al den blæst fra?!?). Vi har ikke de store planer, men det passer mig egentlig utroligt godt. De pigerne var yngre, syntes jeg tit, det var nemmere og mere afslappende at være på arbejde end at være hjemme, for på arbejdet kunne jeg bedre selv bestemme over min egen tid, og der var ikke nogen, der stod og græd uden for døren og råbte på mig (sådan helt Justin Bieber-style), mens jeg var på wc. Men det er heldigvis vendt nu, hvor pigerne er blevet større, og vores hjem igen er et sted, der er til at holde ud at være og slappe af i. Og afslapning er lige præcis det jeg egentlig allerhelst vil have ud af denne sommerferie: Læse nogle gode bøger, se nogle gode serier, gå alt for sent i seng, glemme hvad ugedag det er, tilberede og spise alt for meget god mad og bare hygge mig med familien.

Denne sangria er en skøn måde at starte ferien på. Den er lavet på rosé vin og er knap så sød, som den traditionelle rødvinssangria (som jeg ellers også er stor fan af, bevares). Derudover kan jeg godt lide, når der er masser af blandet frugt i en sangria, for det giver den skønneste smag til drikken. Denne opskrift giver en ordentlig portion, så inviter naboerne over. ¡Salud!


Rosé sangria (6-7 pers.)
1 bakke jordbær
½ bakke kirsebær
1 øko-appelsin
2 nektariner
Lidt brombær
1 flaske kold rosévin
1 dl. hvid rom
½ - 1 l. kold danskvand
Isterninger
Evt lidt frisk mynte til pynt

Hæld den afkølede rosévin og rommen i en stor bowle. Rengør frugterne, skær dem i mundrette stykker (hvis man orker kan man skære kirsebærrene i halve og tage stenen ud - ellers kan de komme i hele) og læg dem ned i vinen. Sættes på køl mindst fire timer og gerne natten over.  

Umiddelbart før servering spædes sangriaen op med danskvand - mængden afhænger af, hvor stærk du vil have sangriaen. Kom godt med isterninger i, så den holder sig kold. 

Kan enten portions-serveres, eller man kan stikke en suppeske i bowlen og lade folk selv tage for sig.

Kommentarer

Populære indlæg