Ukrainebrød


Det her brød har jeg nok bagt de første 20 gange - sådan slag på tasken. Opskriften stammer fra en gammel bagebog, jeg fandt engang i et antikvariat (titel: "Godt brød". Nuff said). Der bliver ikke givet nogen forklaring på, hvorfor det hedder Ukrainebrød, og jeg aner ikke, om det er, fordi man rent faktisk bager denne slags brød i Ukraine - eller om det er lidt ligesom med franskbrød, der bare hedder franskbrød uden at have noget med Frankrig at gøre. Jeg ved bare, at det er en opskrift, der aldrig er mislykkedes for mig, og at den giver et supergodt og smagfuldt, let syrligt brød, der holder sig godt og saftigt i et par dage. Perfekt til en kop eftermiddagskaffe eller som morgenbrød på en søndag.


Ukraine-brød (2 mellemstore brød)
25 g gær
½ l. kærnemælk
2 tsk salt
½ tsk sukker
4 spsk smagsneutral olie
500 g. sigtemel
Ca. 250 g hvedemel

Rør gæren ud i den kolde kærnemælk og bland herefter olie, salt og sukker i. Rør sigtemelet i, og rør så hvedemelet i lidt ad gangen - det er ikke sikkert dejen kan tage det hele. Dejen skal være fast, men ikke tør. Dejen æltes godt igennem og hæver i skålen under et fugtigt klæde i 1½ time. Herefter slås dejen ned, deles i to dele, der formes til runde brød. Brødene lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæver 45 minutter.

Brødene skal ikke snittes eller pensles, men bages nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Afkøles før det skæres.Kommentarer

Populære indlæg